Ελβετία: Αρνήθηκε άσυλο σε μουσουλμάνες μαθήτριες που δεν συμμετείχαν στο μάθημα κολύμβησης

Ελβετία: Αρνήθηκε άσυλο σε μουσουλμάνες μαθήτριες που δεν συμμετείχαν στο μάθημα κολύμβησης

Διαβάστε γιατί δύο μουσουλμάνες μαθήτριες, 12 και 14 ετών, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στα υποχρεωτικά μαθήματα κολύμβησης του σχολείου τους

Ελβετία: Αρνήθηκε άσυλο σε μουσουλμάνες μαθήτριες που δεν συμμετείχαν στο μάθημα κολύμβησης
Στην Βασιλεία της Ελβετίας δύο μουσουλμάνες μαθήτριες, 12 και 14 ετών, αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στα μαθήματα κολύμβησης του σχολείου τους, αλλά και της θερινής κατασκήνωσης.

Οι νεαρές κοπέλες δήλωσαν ότι είναι ενάντια στην θρησκεία τους να κολυμπήσουν μαζί με τους συμμαθητές τους, αλλά αυτό κόστισε στις δύο έφηβες την χορήγηση ασύλου, αφού οι τοπικές αρχές απέρριψαν τις σχετικές αιτήσεις τους καθώς και την χορήγηση ελβετικών διαβατηρίων.

Στα περισσότερα σχολεία σε όλη την Ελβετία το μάθημα της κολύμβησης είναι υποχρεωτικό και η άρνηση συμμετοχής σε αυτό εξαιτίας θρησκευτικών λόγων δεν γίνεται αποδεκτή από τις αρχές στην χώρα ενώ, όπως αποφάνθηκε το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βασιλείας,
«η ενσωμάτωση υπερισχύει της θρησκείας».
Κλείσιμο
Το περιστατικό συνέβη το περασμένο έτος, αλλά μόλις αυτή την εβδομάδα ήρθε στο φως της δημοσιότητας.



Δεν είναι η πρώτη φορά που παρόμοιο περιστατικό συμβαίνει στην χώρα. Δύο μουσουλμάνοι μαθητές που αρνήθηκαν να χαιρετίσουν τις καθηγήτριές τους δια χειραψίας και επικαλέστηκαν ότι η θρησκεία τους επιτρέπει την στενή σωματική επαφή μόνο με θηλυκά μέλη της οικογένειάς τους, βρίσκονται ακόμα σε αναμονή, αν οι αιτήσεις τους για χορήγηση διαβατηρίου θα γίνουν δεκτές ή όχι.

Ο Stefan Wehrle, επικεφαλής της επιτροπής πολιτογράφησης στην Βασιλεία, δήλωσε για το θέμα: «Οι νέοι που επιθυμούν να γίνουν πολίτες της Ελβετίας πρέπει να αποδείξουν ότι ικανοποιούν τις απαιτήσεις του ελβετικού εκπαιδευτικού συστήματος. Όποιος  δεν πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις παραβιάζει τον νόμο και γι' αυτό δεν μπορεί να γίνει πολίτης της χώρας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης