Τρόμος στην Ευρώπη: Επίθεση όπως στο Παρίσι ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές στο Μόναχο

Τρόμος στην Ευρώπη: Επίθεση όπως στο Παρίσι ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές στο Μόναχο

Ήταν έτοιμοι να χτυπήσουν ως βομβιστές αυτοκτονίας, οπλισμένοι και με καλάζνικοφ, ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία της πόλης - Πώς μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν το σχέδιό τους τελευταία στιγμή

Τρόμος στην Ευρώπη: Επίθεση όπως στο Παρίσι ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές στο Μόναχο
Μακελειό απέτρεψαν την τελευταία στιγμή οι αρχές του Μονάχου καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής αστυνομίας, τα άτομα που σχεδίαζαν επίθεση αυτοκτονίας ήταν καμικάζι βομβιστές του Ισλαμικού Κράτους, έτοιμοι να εξαπολύσουν επιθέσεις σε διάφορα σημεία της γερμανικής πόλης. 

Αλά... γαλλικά, οι καμικάζι αυτοκτονίας είχαν προγραμματίσει να αιματοκυλήσουν διάφορες περιοχές του Μονάχου, με την γερμανική εφημερίδα Bild να επισημαίνει ότι οι γερμανικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό επτά Ιρακινών. «Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος φέρεται να σχεδίαζε μία επίθεση αυτοκτονίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Μόναχο», ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές. Προς το παρόν, πάντως οι γερμανικές αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε καμία σύλληψη. 

«Πρόκειται από πέντε έως επτά άτομα αραβικής καταγωγής. Ξέρουμε τα ονόματά τους αλλά όχι την ημερομηνία γέννησής τους», δήλωσε  σε συνέντευξη Τύπου την Πρωτοχρονιά ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Μονάχου, Ουμπέρτους Αντρα. Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι βάσει των ονομάτων αυτών, προκύπτει πως τα πρόσωπα αυτά δεν έχουν απασχολήσει ξανά τις αρχές. Κραδαίνοντας Καλάσνικοφ οι επτά τρομοκράτες θα έσπερναν τον θάνατο, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Μονάχου.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, το ραδιόφωνο της Βαυαρίας μετέδωσε ότι οι γερμανικές αρχές είχαν ενημερωθεί εδώ και αρκετές ημέρες από τους Αμερικανούς ότι ισλαμιστές τρομοκράτες σχεδιάζουν τυφλά χτυπήματα στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη Γερμανία υπηρεσίες πληροφοριών «φιλικής» χώρας, και πιο συγκεκριμένα - όπως αποκαλύπτουν οι γερμανικές εφημερίδες- οι γαλλικές υπηρεσίες, η επίθεση είχε συντονιστεί από το Ισλαμικό Κράτος γύρω στα μεσάνυχτα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου ή εκείνου του Πάσινγκ, στο δυτικό τμήμα της πόλης, όπως επιβεβαίωσε από την πλευρά του ο Γιοάχιμ Χέρμαν, υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας.
 
Λίγα 24ωρα μετά τα τυφλά χτυπήματα ισλαμιστών τρομοκρατών στην καρδιά των Παρισίων την 13η Νοεμβρίου, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα συνδράμει την διεθνή κοινότητα στη μάχη που δίνει για να εξαλείψει την ισλαμική τρομοκρατία. Από τότε τα μέτρα στη χώρα της Ανγκελα Μέρκελ είναι δρακόντεια με τις αστυνομικές αρχές να βρίσκονται επί ποδός.

Αλλά και στις άλλες χώρες της Ευρώπης έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός τα τελευταία 24ωρα με τις αρχές να προειδοποιούν ότι έχουν πληροφορίες για επικείμενα χτυπήματα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στις Βρυξέλλες , όπου τις τελευταίες ώρες οι αρχές συνέλαβαν άλλους τρεις υπόπτους.
 
Και στην Τουρκία, οι αρχές βρίσκονται επί ποδός. Στη Βρετανία, παραμένει σε ισχύ ο κόκκινος συναγερμός ενώ στην Αυστρία, οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπομονετικοί καθώς θα πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι σε πολλά σημεία που έχουν προγραμματιστεί εορταστικές εκδηλώσεις.

Στην Ολλανδία, τη χώρα που αναλαμβάνει  από σήμερα επισήμως την προεδρία της Ε.Ε για το πρώτο εξάμηνο του 2016, οι αρχές θεωρούν ότι,  η χώρα θα γίνει στόχος των τρομοκρατών κι ότι τα εκρηκτικά που θα μεταφέρουν οι τρομοκράτες, θα είναι κρυμμένα στα ποδήλατα με το παιδικό κάθισμα που κυκλοφορούν στην δρόμους της χώρας.

Στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας όπως και στην Αυστραλία. Τα μέτρα ασφαλείας βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και σε χώρες του αραβικού κόσμου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης