Σουηδία: Πρόσφυγες κατέλαβαν λεωφορεία

Σουηδία: Πρόσφυγες κατέλαβαν λεωφορεία

Αρνούνταν να αποβιβαστούν διαμαρτυρόμενοι γιατί τους έστειλαν να ζήσουν σε ένα απομονωμένο δάσος, κοντά στα σύνορα με τη Νορβηγία

Σουηδία: Πρόσφυγες κατέλαβαν λεωφορεία
Δικαστικούς κλητήρες έστειλε μια εταιρεία στη Σουηδία για να ανακτήσει λεωφορεία που έχουν καταληφθεί από πρόσφυγες οι οποίοι αρνούνταν να αποβιβαστούν διαμαρτυρόμενοι γιατί τους έστειλαν να ζήσουν σε ένα απομονωμένο δάσος, κοντά στα σύνορα με τη Νορβηγία.

"Υπάρχουν 14 άνθρωποι μέσα και γύρω από τα λεωφορεία και αρνούνται να εγκατασταθούν" στα ξύλινα σαλέ του χωριού που τους προσφέρθηκαν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια αξιωματούχος της Υπηρεσίας Μετανάστευσης, η Μαρία Λέφγκρεν. 

"Η μεταφορική εταιρεία κάλεσε τους δικαστικούς κλητήρες" για να πάρει πίσω τα λεωφορεία της, εξήγησε.

Κλείσιμο
"Ζητήσαμε την εκδίωξή τους" από τα λεωφορεία, επιβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Westin Buss, Κένεθ Γιόχανσον, αλλά, όπως είπε, δεν γνωρίζει πότε θα γίνει αυτό.

Περίπου 60 Σύροι και Ιρακινοί πρόσφυγες έφτασαν το βράδυ της Κυριακής στο γραφικό, δασώδες Λιμεντσφόρσεν της δυτικής Σουηδίας για να εγκατασταθούν εκεί μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους για παροχή ασύλου στη Σουηδία. 

Οι 20 από αυτούς, θεωρώντας ότι τους εγκαταλείπουν στο δάσος, αρνήθηκαν να μπουν στα σπιτάκια και ζήτησαν είτε να τους μεταφέρουν σε κάποια πόλη είτε να επιστρέψουν πίσω στη Γερμανία.

"Δεν είναι ακριβώς στη μέση του πουθενά. Υπάρχει ένα κατάστημα και περνούν λεωφορεία", υποστήριξε η Λέφγκρεν. 

"Με τόσο μεγάλο αριθμό αφίξεων είναι βέβαιο ότι τα καταλύματα που βρίσκουμε θα είναι ολοένα και πιο απομακρυσμένα από τις μεγάλες πόλεις", παραδέχτηκε, διαβεβαιώνοντας όμως ότι οι περιπτώσεις άρνησης εκ μέρους των προσφύγων είναι πολύ σπάνιες.

Η Σουηδία, μια χώρα με πληθυσμό 9,8 εκατομμυρίων κατοίκων, αναμένει ότι μόνο φέτος θα υποδεχτεί 140.000-190.000 αιτούντες άσυλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης