Ισλανδία: Γιατί δεκάδες γυναίκες ποζάρουν γυμνόστηθες;

Ισλανδία: Γιατί δεκάδες γυναίκες ποζάρουν γυμνόστηθες;

Χρειάστηκε μονάχα μία θαρραλέα selfie για να ξεκινήσει ένα ολόκληρο κίνημα στην Ισλανδία από γυναίκες που ποζάρουν γυμνόστηθες για... φεμινιστικούς σκοπούς

Ισλανδία: Γιατί δεκάδες γυναίκες ποζάρουν γυμνόστηθες;
Η 17χρονη Adda Smáradóttir, μία φοιτήτρια του πανεπιστημίου του Ρέικιαβικ ήθελε να εκφράσει την αγανάκτησή της για την αυθαίρετη λογοκρισία του γυναικείου σώματος στο Instagram και το Facebook, ακόμα και σε φωτογραφίες που δεν παραβιάζουν τους κανόνες. 

Έτσι, αποφάσισε να ποστάρει μία κοντινή φωτογραφία της ρώγας του στήθους της στο Twitter, καθώς αυτό το κομμάτι της γυναικείας ανατομίας είναι απαγορευμένο στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων MBL.is, αμέσως μόλις δημοσίευσε τη φωτογραφία έλαβε αρνητικά σχόλια από χρήστες του ανδρικού φύλου ενώ την προειδοποίησαν επίσης ότι αυτή η κίνηση μπορεί να της στοίχιζε την  ευκαιρία να σπουδάσει στο εξωτερικό με πρόγραμμα υποτροφίας.

Κλείσιμο
Αποκαρδιωμένη, έσβησε το tweet της, όμως λίγα λεπτά αργότερα άλλαξε γνώμη και το ανέβασε ξανά με το δημοφιλές φεμινιστικό hashtag #FreetheNipple, επισημαίνοντας ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά το γυναικείο και το ανδρικό γυμνό.

Σύντομα δεκάδες συμπατριώτισσες της ακολούθησαν το παράδειγμά της, σε ένα κίνημα που επεκτάθηκε για να ενσωματώσει και άλλα φεμινιστικά ζητήματα, όπως το δικαίωμα των γυναικών στο δημόσιο θηλασμό και την προβολή υγειών προτύπων ομορφιάς.























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης