Ιστορικό τετ α τετ Ομπάμα-Κάστρο στον Παναμά

Ιστορικό τετ α τετ Ομπάμα-Κάστρο στον Παναμά

Νωρίτερα ο Τζον Κέρι φωτογραφήθηκε με τον Κουβανό ομόλογό του στην πρώτη συνάντηση αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Κούβας σε τόσο υψηλό επίπεδο από το 1958

Ιστορικό τετ α τετ Ομπάμα-Κάστρο στον Παναμά
Ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, έφτασε το βράδυ της Πέμπτης στον Παναμά όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής και κατά την οποία θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα.

Στη Σύνοδο, η οποία ξεκινά σήμερα Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, θα συμμετάσχουν ακόμα 33 ηγέτες της αμερικανικής ηπείρου. Η συνάντηση των δύο ηγετών έχει χαρακτηριστεί ως ιστορική ευκαιρία, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της 17ης Δεκεμβρίου 2014 για τη διπλωματική προσέγγιση της Ουάσινγκτον και της Αβάνας μετά από σχεδόν μισό αιώνα τεταμένων διακρατικών σχέσεων.

Ιστορικές επαφές μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Κούβας Τζον Κέρι και Μπρούνο Ροντρίγκες
Κλείσιμο

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Κουβανός ομόλογός του Μπρούνο Ροντρίγκες συναντήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στον Παναμά πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής, οι εργασίες της οποίας θα επικεντρωθούν στην προσέγγιση μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Αβάνας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της χειραψίας των δύο ανδρών πριν από τη συνάντησή τους, η πρώτη μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Κούβας σε τόσο υψηλό επίπεδο από το 1958.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης