Ο Λούμπιτς είχε πετάξει πολλές φορές πάνω από το σημείο της τραγωδίας

Ο Λούμπιτς είχε πετάξει πολλές φορές πάνω από το σημείο της τραγωδίας

Συνήθιζε να πετά στην περιοχή με ανεμόπτερο - Είχε προαναγγείλει την πράξη του λέγοντας στην πρώην σύντροφό του πως «Κάποια μέρα όλοι θα μιλούν για μένα» -  Ξυπνούσε από εφιάλτες ουρλιάζοντας: «Θα πέσουμε» - Συνεχώς ήταν φοβισμένος για τη σύμβασή του

Ο Λούμπιτς είχε πετάξει πολλές φορές πάνω από το σημείο της τραγωδίας
Ολοένα περισσότερες είναι οι πληροφορίες σχετικά με την αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε στις Γαλλικές Άλπεις με «πρωταγωνιστή» τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους της γερμανικής εταιρίας Germanwings.

Μετά την αποκάλυψη ότι ο 28χρονος Αντρέας Λούμπιτς ήταν ψυχικά ασταθής και είχε νοσηλευτεί σε κλινική, αποκρύπτοντας ωστόσο από την εταιρία του ότι έπασχε από κάποιο ψυχικό νόσημα, η γερμανική Bild κυκλοφορεί σήμερα υποστηρίζοντας πως ο νεαρός πιλότος-δολοφόνος είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την πτήση του θανάτου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Λούμπιτς σχεδίαζε μία «εντυπωσιακή κίνηση» ώστε να κάνει τους πάντες να τον θυμούνται.

Κλείσιμο
Τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζεται πρώην σύντροφός του, η οποία δήλωσε στο γερμανικό έντυπο πως μόλις έμαθε την τραγική είδηση για την συντριβή του Airbus με τους 149 επιβαίνοντες, θυμήθηκε ότι ο Λούμπιτς της είχε πει πως θα έκανε κάτι «το οποίο θα άλλαζε το σύστημα και θα τον έκανε να τον θυμούνται όλοι».



Η 26χρονη πρόσθεσε πως τότε αυτή του η φράση «δεν έβγαζε νόημα», αλλά αυτό που επισήμανε είναι ότι συχνά τα βράδια ο σύντροφός της ξυπνούσε μέσα στη νύχτα από φρικτούς εφιάλτες ουρλιάζοντας: «Πέφτουμε». Όπως είπε, ο Λούμπιτς φαινόταν «βασανισμένος» και ήταν ικανός να κρατάει μυστικά.

Η 26χρονη συμπλήρωσε πως ήξερε πώς να κρύβει αυτά που συνέβαιναν και πώς να κρύβεται από τους άλλους. «Όταν έγινε η συντριβή, στο μυαλό μου έπαιζε σαν κασέτα αυτό: “Μία ημέρα θα κάνω κάτι που θα αλλάξει το σύστημα και όλοι τότε θα ξέρουν το όνομά μου και θα με θυμούνται”».

Η νεαρή, η οποία είναι αεροσυνοδός και είχε γνωρίσει τον Λούμπιτς στον χώρο εργασίας, δήλωσε πως όταν συζητούσε μαζί του για τη δουλειά «γινόταν κάποιος άλλος, εκνευριζόταν για τις συνθήκες εργασίας. Τα χρήματα δεν ήταν αρκετά, φοβόταν για τη σύμβαση του, υπήρχε υπερβολική πίεση». 

Όσο για την πάθησή του, εξήγησε πως δεν μιλούσε πολύ σχετικά, μόνο «ότι εξαιτίας της ακολουθούσε ψυχιατρική αγωγή».

Όλα αυτά, μία ημέρα μετά την αποκάλυψη ότι ο νεαρός πιλότος είχε αποκρύψει από την αεροπορική εταιρία ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, ενώ στο διαμέρισμά του εντοπίστηκαν από τις γερμανικές αρχές σκισμένα πιστοποιητικά, αλλά και αναρρωτικές άδειες. 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο στις 10 Μαρτίου, μόλις δύο εβδομάδες πριν την τραγωδία. Ωστόσο, ο λόγος της επίσκεψης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός.

Στο μεταξύ, ένα από τα σενάρια γύρω από την τραγωδία αφορά στην ερωτική απογοήτευση που φερόταν να βίωνε ο Λούμπιτς, μετά τον χωρισμό του από την αγαπημένη του.

Μάλιστα, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ξανακερδίσει την καρδιά της συντρόφου του, η οποία λέγεται πως τον χώρισε γιατί δεν άντεχε την κυκλοθυμία και τη συμπεριφορά του, της είχε αγοράσει ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi λίγες εβδομάδες πριν.

Ωστόσο, η νεαρή γυναίκα, με την οποία διατηρούσε δεσμό τα τελευταία επτά χρόνια, είχε αρνηθεί την επανασύνδεση, επομένως το αυτοκίνητο ποτέ δεν παραλήφθηκε.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως στο διαμέρισμά του εντοπίστηκαν φαρμακευτικά σκευάσματα, ενώ εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Ντίσελντορφ δήλωσε ότι βρέθηκαν έγγραφα ιατρικού περιεχομένου που επιβεβαιώνει «πάθηση και ιατρική θεραπεία».

Όπως είπε ο εκπρόσωπος, μάλιστα, το γεγονός ότι βρέθηκαν πιστοποιητικά ασθενείας, τα οποία ήταν σκισμένα και πεταμένα στον κάδο απορριμμάτων, και ανέφεραν πως δεν ήταν ικανός να εργαστεί, ενισχύουν την υπόθεση ότι ο πιλότος είχε αποκρύψει την πάθησή του από τους εργοδότες και το εργασιακό περιβάλλον του.

Εντούτοις, προς το παρόν δεν έχει αποκαλυφθεί το περιεχόμενο των εγγράφων αυτών, ωστόσο είναι γνωστό ότι είχε διακόψει για ένα χρονικό διάστημα περίπου έξι μηνών την εκπαίδευσή του το 2009 καθώς είχε διαγνωστεί με «σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο» και κρίσεις άγχους, που τον καθιστούσαν «μη ικανό να πετάξει».

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πως από το σημείο της συντριβής ο Λούμπιτς είχε πετάξει αρκετές φορές είτε ως χειριστής αεροσκάφους είτε ως ανεμοπλάνου, ενώ όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα γνώριζε πολύ καλά την περιοχή πάνω από τις Γαλλικές Άλπεις. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης