Γάζα: Νεκροί και τραυματίες από βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ

Γάζα: Νεκροί και τραυματίες από βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ

Τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν -Στο σχολείο είχαν καταφύγει πολλοί άμαχοι Παλαιστίνιοι - Καμία προειδοποίηση από το Ισραήλ πριν τον βομβαρδισμό

Γάζα: Νεκροί και τραυματίες από βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση που σημειώθηκε σε σχολείο του ΟΗΕ, στην περιοχή Μπέιτ Χανούν στη Λωρίδα της Γάζας, σήμερα Πέμπτη.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, το σχολείο που βομβαρδίστηκε, είχε μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες σε καταφύγιο για τους άμαχους Παλαιστίνιους.

Σύμφωνα με το
Al
Κλείσιμο
Jazeera
τα ισραηλινά πυρά έπληξαν το καταφύγιο στην πόλη Μπέιτ Χανούν, ενώ η ανταποκρίτρια του δικτύου, Νικόλ Τζόνστον, δήλωσε ότι υπάρχουν αναφορές ακόμα και για 30 νεκρούς.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε πως τα θύματα ήταν τελικά 15 και οι τραυματίες 200.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο, ο Ρόμπερτ Τέρνερ, διευθυντής της ανθρωπιστικής οργάνωσης του ΟΗΕ στη Γάζα UNRWA, τόνισε πως δεν υπήρξε προειδοποίηση από το Ισραήλ πριν τον βομβαρδισμό και επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως το σχολείο ήταν γνωστό στις ισραηλινές δυνάμεις πως αποτελούσε καταφύγιο για Παλαιστινίους και συμπλήρωσε πως αυτή είναι η τέταρτη επίθεση που δέχονται οι εγκαταστάσεις της ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Ο Τέρνερ τόνισε ότι έχει ασκήσει δριμεία κριτική στις παλαιστινιακές οργανώσεις που χρησιμοποιούν τα σχολεία του ΟΗΕ για να κρύψουν μαχητές ή οπλισμό, ενώ συμπλήρωσε πως δεν έχει καμία πληροφορία για το αν σημειωνόταν στρατιωτική δράση (της Χαμάς) στη γύρω περιοχή.

«Καλούμε και τις δύο πλευρές να διασφαλίσουν ότι οι άμαχοι δε θα πληγούν», επισήμανε.

Την ίδια στιγμή, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Al Jazeera ότι ο κόσμος παρέμενε στο σχολείο γιατί τους είχαν πει ότι πρόκειται για ασφαλές σημείο.

«Για το Θεό, δεν υπήρχε ούτε ένας μαχητής, ούτε ένας πυροβολισμός από το σχολείο. Γιατί έπληξαν το σχολείο; Γιατί; Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει; Γιατί να βομβαρδίσουν ένα σχολείο;», διερωτήθηκε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Την ίδια στιγμή ανταποκρίτρια του Al Jazeera αναφέρει πως στο νοσοκομείο νοσηλεύονται πολλά παιδιά, τα οποία όπως δηλώνει «είναι τρομοκρατημένα με αυτό που συνέβη. Τα παιδιά έχουν υποστεί πολλούς τραυματισμούς στα πόδια, τα χέρια, το θώρακα».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης