Στη Γενεύη ο Τζον Κέρι για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Δίνοντας με αυτό τον τρόπο ελπίδες ότι ενδέχεται να βρεθεί άμεσα μια λύση- Στη Γενέυη και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ
Στη Γενεύη μεταβαίνει ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κερι, όπου διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ελπίδες ότι ενδέχεται να βρεθεί άμεσα μια λύση.
Την αναχώρηση του Κέρι επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζενιφερ Ψάκι,, η οποία ανέφερε «Έπειτα από διαβουλεύσεις που είχε με την επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον και την διαπραγματευτική ομάδα που βρίσκεται εκεί, ο υπουργός Κέρι θα αναχωρήσει σήμερα για την Γενεύη έχοντας ως στόχο την άμβλυνση των διαφορών και την προσέγγιση μιας συμφωνίας».
Σήμερα στη Γενέυη έφτασε και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) που πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών στη Γενεύη από την Τετάρτη έχουν σημειώσει «ελάχιστες» προόδους, ενώ παραμένουν «τα σημεία διαφωνίας», σύμφωνα με τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, όπως μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Χιλιάδες επισκέπτες αναμένονται στην Έκθεση πριν από τη μεγάλη δωρεάν συναυλία στη Νέα Παραλία – Η ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίου εξασφαλίζει ταχύτερη είσοδο και χαμηλότερη τιμή.