Σταντάρ Λιέγης - Παναθηναϊκός 2-2: Αντί για θρίαμβο, απλά... ισοπαλία!

Σταντάρ Λιέγης - Παναθηναϊκός 2-2: Αντί για θρίαμβο, απλά... ισοπαλία!

Ο Παναθηναϊκός έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και με πρωταγωνιστή τον καταπληκτικό Ιμπάρμπο που πέτυχε δύο γκολ, το ενα πιο όμορφο από το άλλο προηγήθηκε με 0-2 - Ωστόσο το ανύπαρκτο πέναλτι που δόθηκε εις βάρος του στις καθυστερήσεις άλλαξε τα δεδομένα και οι Βέλγοι στο 82' κατάφεραν να ισοφαρίσουν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπελφοντίλ

Σταντάρ Λιέγης - Παναθηναϊκός 2-2: Αντί για θρίαμβο, απλά... ισοπαλία!
Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Λιέγη για έναν τελικό επιβίωσης στο Europa League αλλά έχασε τελευταία του στιγμή το πιο σημαντικό «όπλο» της μάχης. Τον Μάρκους Μπεργκ που νικήθηκε από την ίωση και έμεινε εκτός αποστολής! Τουλάχιστον ο επίσης άρρωστος, Γιώργος Κουτρουμπής, τέθηκε στην διάθεση του Αντρέα Στραματσόνι και δεν τον ανάγκασε να αλλάξει πρόσωπα στην άμυνα, ίσως και τακτική.
 
Ο Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Σάμπα, Μολέδο και «Κούτρου» η τριάδα στα στόπερ. Χουλτ αριστερό μπακ-χαφ, Κουλιμπαλί δεξί. Λεντέσμα, Ζέκα, Βιγιαφάνιες στον άξονα της μεσαίας γραμμής, Ιμπάρμπο και Λέτο στην κορυφή σε διάταξη 3-5-2.

Η Σταντάρ που για εκείνη το αποψινό ματς ήταν... όλα τα λεφτά, ξεκίνησε με 4-4-2. Οι εκλεκτοί του Αλεξάνταρ Γιάνκοβιτς ήταν οι εξής: Ζιλέ στο τέρμα, Φάι, Αντράντε τα δύο μπακ και ο Λαϊφης με τον Σολτς στο κέντρο της άμυνας. Σισέ και Τρεμπέλ τα αμυντικά χαφ. Αριστερά στην μεσαία γραμμή ο Εντμίλσον, δεξιά ο Ντοσεβί και μπροστά ο Μπολφεντίλ με τον Ορλάντο Σα.
 
Κλείσιμο
Μαγικά Ιμπάρμπο και Λέτο, «αλητεία» από τον ρέφερι!
Ένας Παναθηναϊκός βγαλμένος από το ένδόξο του ευρωπαϊκό παρελθόν παρουσιάστηκε στο χορτάρι του «Σκλεσίν» στο πρώτο μέρος. Το «τριφύλλι» υλοποίησε άψογα το σχέδιο του Στραματσόνι. Πίεζε ψηλά, χαλούσε το παιχνίδι των Βέλγων και έψαχνε το γκολ στους ανοιχτούς χώρους που αφήνουν σε κάθε παιχνίδι οι γηπεδούχοι, ποντάροντας στις συνεργασίες των δύο επιθετικών. Λέτο και Ιμπάρμπο έκαναν... παπάδες, έκαναν ότι ήθελαν την ευάλωτη άμυνα της Σταντάρ και το «τριφύλλι» βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στο 36'!

Ο Κολομβιανός στο 8' αφού χόρεψε τον Λαϊφη-μετά το εξαιρετικό κράτημα της μπάλας και το άνοιγμα του «Σέμπα»- πάτησε περιοχή από δεξιά και με τρομερό αριστερό φαλτσαριστό σουτ έγραψε το 1-0. Απίθανο τελείωμα από τον «Ίμπα» που πήρε πίσω το... αίμα του για τις χαμένες ευκαιρίες στο Βίγκο.

Το 1-0 από τον Ιμπάρμπο

Victor Ibarbo Goal HD - Standard Liège 0... από hqfootball2016



Ότι, λοιπόν, δεν έκανε στην Ισπανία, το έπραξε απόψε στην Λιέγη ο Παναθηναϊκός. Ήταν κυνικός στην αντίπαλη περιοχή. Λεντέσμα, Λέτο και Ιμπάρμπο έκρυψαν την μπάλα, ο Λέτο την «χάϊδεψε» και ο Ιμπάρμπο χτύπησε ξανά με διαγώνιο σουτ! 2-0 και οι οπαδοί του «τριφυλλιού» στα κάγκελα!
Το παιχνίδι πήγαινε «σβηστά» με το 2-0 για τους «πράσινους» αλλά ο ρέφερι Στεφάνκσι έδωσε πέναλτι-αλητεία υπέρ της Σταντάρ σε υποτιθέμενο τράβηγμα του Κουτρουμπή στον Σα. Ο Εντμίλσον έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του από την άσπρη βούλα λέγοντας ευχαριστώ στο «δώρο» του Πολωνού διαιτητή.
 
Γκαντέμης!
Ο Παναθηναϊκός στην επανάληψη δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλα, δεν βρήκε καθαρό μυαλό στην κόντρα επίθεση και η Σταντάρ κυριάρχησε στο χορτάρι και με την είσοδο του Μπενζά ανακάτεψε το παιχνίδι, βρήκε επικίνδυνες κατάστασεις αλλά δεν έκανε φάσεις.
Γκαντεμιά πρώτη; Εκτός ο Σάμπα στο ημίχρονο, μέσα ο Ιβανόφ.
 
Γκαντεμιά δεύτερη; Ο Ζέκα νοκ-άουτ στο 78' την ώρα που το ματς «φώναζε» για ανάσες και λύσεις στην μεσαία γραμμή. Γκαντεμιά τρίτη αλλά και συνάμα λάθος αντίδραση; Το γκολ που έφερε την ισοφάριση για τους γηπεδούχους. Ο Μπελφοντίλ έψαξε το άνοιγμα στο «τείχος», ο Λουντ του το έκανε «δώρο» και η αντίδραση του Στιλ ήταν... αντίδραση Στιλ. Δέχθηκε το τέρμα κάτω από τα πόδια...
 
Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός ότι η Σταντάρ είχε περισσότερη ενέργεια και το γήπεδο να «βράζει», ο Παναθηναϊκός είχε την μεγάλη στιγμή με τον Ιμπάρμπο στο 93'. Το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε αλλά το 2-2  στο Βίγκο αφήνει «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό στο κυνήγι της πρόκρισης. Το ματς της Λεωφόρου με την Σταντάρ είναι do or die...
 
Το πέναλτι με το οποίο μείωσε η Σταντάρ σε 1-2.



MAN OF THE MATCH: Ο Βίκτορ Ιμπάρμπο έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Με δύο καταπληκτικά «τελειώματα»-το ένα καλύτερο από το άλλο- σε ισάριθμες ευκαιρίες έβαλε μπροστά στο σκορ το «τριφύλλι» με 2-0. Έδωσε πολλές μάχες μέχρι και το φινάλε του ματς, απείλησε και στο τέλος του αγώνα και ήταν εξαιρετικός.
 
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ισάακ Μπελφοντίλ. Ο Αλγερινός επιθετικός ήταν εξαιρετικός, ειδικά στο καλό δεύτερο μέρος των Βέλγων. Έβγαινε από την περιοχή για να ανοίξει χώρους, κέρδιζε μονομαχίες και φυσικά χάρη στην πονηρή εκτέλεσή του η Σταντάρ δεν ηττήθηκε απόψε.
Στο ύψος τους επίσης τόσο ο Ροντρίγκο Μολέδο όσο και ο Σεμπάστιαν Λέτο με δύο ασίστ και πολύ κράτημα της μπάλας όσο είχε δυνάμεις.
 
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός έχασε την συγκέντρωσή του από την ισοφάριση της Σταντάρ Λιέγης και στην έναρξη του δευτέρου μέρους παρουσιάστηκε χωρίς καθαρό μυαλό, δεν κράτησε μπάλα και αυτό έδωσε την δυνατότητα στην Σταντάρ Λιέγης να τον κλείσει στην περιοχή του και να πιέζει.  Οι «πράσινοι» έπρεπε να βρουν κυκλοφορία, ωστόσο, ο Λουντ που μπήκε αλλαγή δεν βοήθησε ενώ και ο Ζέκα έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού.
 
Η ΓΚΑΦΑ: Το γκολ της ισοφάρισης που δέχεται ο Παναθηναϊκός από την κακή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Στιλ. Το τείχος ανοίγει από λάθος του Λουντ, ο Στιλ αν και η μπάλα πηγαίνει πάνω του χωρίς ιδιαίτερη δύναμη αιφνιδιάζεται και κάπως έτσι οι Βέλγοι βρήκαν το 2-2.
 
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Στεφάνσκι διαμόρφωσε την εικόνα του αγώνα με το πέναλτι «απάτη» που έδωσε στο φινάλε του πρώτου μέρους υπέρ της Σταντάρ Λιέγης. Έβαλε από το πουθενά στο παιχνίδι τους Βέλγους.  Ο έξτρα βοηθός Γιακούμπικ ήταν εκείνος που τον πήρε στον... λαιμό του. 
 
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR:  Ο Παναθηναϊκός, όπως και στο Βίγκο, ήταν εξαιρετικός ανά διαστήματα, παρουσίασε το ευρωπαϊκό του κοστούμι αλλά ξανά δεν κέρδισε! Ξανά ένας διαιτητής του στέρησε την ευκαιρία να πάρει «τρίποντο» που θα τον βάλει γερά στο κόλπο. Ο βαθμός, πάντως, επιτρέπει στους «πράσινους» με νίκη σε δύο εβδομάδες με τους Βέλγους, να ψάξουν την μεγάλη ανατροπή στον όμιλο.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης