LIVE: Ζιέλονα Γκόρα-Ολυμπιακός 80-91 (τελικό)

LIVE: Ζιέλονα Γκόρα-Ολυμπιακός 80-91 (τελικό)

Οι πρωταθλητές Ευρώπης μάχονται στην Πολωνία με στόχο να διατηρήσουν το αήττητο στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα

LIVE: Ζιέλονα Γκόρα-Ολυμπιακός 80-91 (τελικό)
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ζιελόνα Γκόρα, για την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης της Euroleague. Οι δύο ομάδες είναι βαθμολογικά αδιάφορες, καθώς οι Πειραιώτες έχουν προκριθεί ως πρώτοι από το γκρουπ στο TOP-16, ενώ οι γηπεδούχοι έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Παρακολουθήστε την αναμέτρηση από το live του sport-fm.gr

Κλείσιμο
Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να διευρύνουν το φετινό τους αήττητο σε 23 ματς, να γίνουν η τρίτη ομάδα που τελειώνει την πρώτη φάση με το απόλυτο (μετά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας δις και την Μπαρτσελόνα μία φορά στο παρελθόν), να δείξουν ότι μπορούν να κερδίσουν και… εύκολα την ομάδα που τους έφερε πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη στο φάσμα της ήττα φέτος, αλλά και να «ζεσταθούν» εν όψει του νοκ άουτ ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ. 

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Πολωνία δίχως τον τραυματία Έισι Λο (πρήξιμο στο γόνατο), τους τιμωρημένους Γιώργο Πρίντεζη και Μίρζα Μπέγκιτς, αλλά και τον νεαρό γκαρντ, Ανδρέα Χριστοδούλου, οι οποίοι και παρέμειναν στην Αθήνα. Στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στο ΣΕΦ, οι ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει (79-77) με το BuzzerBeater τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη.

Στατιστικά: 

Ο Ολυμπιακός υπερέχει συντριπτικά στη στατιστική σύγκριση με τη Ζιέλονα Γκόρα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καλύτερη επίθεση (80,1 πόντους κατά μέσο όρο έναντι 69,7) και άμυνα (72,6 έναντι 78,6), ενώ υπερέχουν σε ευστοχία σε βολές (70,5% έναντι 68%), δίποντα (56,2% έναντι 52,9%), αμυντικά ριμπάουντ (24,2 έναντι 23,7), ασίστ (18,6 έναντι 15,6), κλεψίματα (5 έναντι 3,3). τάπες (4,8 έναντι 2,3) και αξιολόγηση (91,2 έναντι 68,6). Οι Πολωνοί υπερέχουν μόνο σε ριμπάουντ συνολικά (33,9 έναντι 33) και επιθετικά (10,2 έναντι 8,8), αλλά και… λάθη (13,2 έναντι 12,3).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης