Θλίψη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Έφυγε» από τη ζωή στα 46 του ο Ανατόλι Ζουρπένκο

Θλίψη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Έφυγε» από τη ζωή στα 46 του ο Ανατόλι Ζουρπένκο

Ο Ζουρπένκο ήταν μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού κατακτώντας το τριπλ κράουν το 1997 - Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τον φίλο του Αλεξέι Ζεβροσένκο - Τα συλλυπητήρια των ερυθρόλευκων

zourpenko_2
Ο Ανατόλι Ζουρπένκο άφησε την τελευταία του πνοή γεμίζοντας θλίψη τον κόσμο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό το 1997 που γνώριζε πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα από το πέρασμά του σε Σπόρτινγκ, Παπάγου, Μαρούσι, Νηαρ Hστ, Πανελλήνιο και Ηλυσιακό έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 46 ετών.

Την είδηση έκανε γνωστή ο άλλοτε συμπαίκτης του Ζουρπένκο στους «ερυθρόλευκους» και φίλος του, Αλεξέι Σαβροσένκο, λέγοντας το δικό του αντίο, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστούν οι αιτίες που οδήγησαν στο θάνατό του!



Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ανατόλι Ζουρπένκο εξέφρασε και ο Ολυμπιακός με ανάρτηση στα social media. 

🕊️ Olympiacos BC extends our heartfelt sorrow for the death Anatoly Zourpenko, at the age of 46. Our sincere condolences...

Posted by Olympiacos B.C. on Monday, October 24, 2022
Κλείσιμο

Τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στην Ελλάδα, τα έκανε σε ηλικία 18 ετών στον Σπόρτιγκ, όταν και παρέμεινε για δύο χρόνια. Στη συνέχεια και για την επόμενη τριετία φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, όντας και μέλος της ομάδας του «triple crown» την σεζόν 1996-97 με την κατάκτηση του double στην Ελλάδα, όπως επίσης και της Euroleague στη Ρώμη.

Την αμέσως επόμενη σεζόν αγωνίστηκε στον Παπάγου, ενώ ακολούθησαν δύο θητείες σε Μαρούσι (1999-2000) και Νήαρ Ηστ (2000-2002). Μάλιστα με τη φανέλα της ομάδας από την Καισαριανή είχε αναδειχθεί και καλύτερος μπλοκέρ του πρωταθλήματος για δύο σερί σεζόν.

Η ελληνική του θητεία ολοκληρώθηκε την σεζόν 2006-07 στον Ηλυσιακό, ενώ πριν (2005-06) και μετά (2007-09) είχε αγωνιστεί στη Ρωσία για λογαριασμό της Βολζαλίν.

Ειδήσεις σήμερα:
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης