Λιούις Χάμιλτον: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωταθλητής της Formula 1

Λιούις Χάμιλτον: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωταθλητής της Formula 1

Χάνει τον επόμενο αγώνα του πρωταθλήματος της F1 - Είχε κάνει τρία αρνητικά τεστ την περασμένη εβδομάδα και έχει ήπια συμπτώματα -Λίγες μέρες πριν γιόρταζε  το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 στο σπίτι του και έπαιζε τένις με τον πατέρα του

hamilton
Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε μετά από εξέταση ο πρωταθλητής της Formula 1 Λιούις Χάμιλτον.

Όπως επιβεβαίωσε σήμερα η FIA σε ανακοίνωσή της, ο Βρετανός πιλότος της Mercedes βρέθηκε θετικός στον Covid-19 μετά από υποχρεωτική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Sakhir Grand Prix και διαπιστώθηκε ότι έχει κολλήσει τον ιό



«Σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα για την COVID-19 και τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία του Μπαχρέιν έχει τεθεί σε απομόνωση και ιχνηλατούνται οι επαφές του», αναφέρει η ανακοίνωση, συμπληρώνοντας ότι οι διαδικασίες που έχει ορίσει η FIA και η Formula 1 μπορούν να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν ευρείες επιπτώσεις στους αγώνες του προσεχούς σαββατοκύριακου.

Η τελευταία αυτή εξέλιξη φυσικά σημαίνει ότι ο Χάμιλτον χάνει τον επόμενο αγώνα του πρωταθλήματος.



Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας της Merdeces, ο Βρετανός πιλότος είχε υποβληθεί σε τρία τεστ την προηγούμενη εβδομάδα, και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και στα τρία. Το τελευταίο εξ αυτών, ήταν το απόγευμα της Κυριακής, ημέρας του Bahrain Grand Prix το οποίο και κέρδισε.

Όμως τη Δευτέρα ο 35χρονος ξύπνησε με ήπια συμπτώματα. Το ίδιο πρωί ενημερωθηκε ότι ένα άτομο που είχε έρθει σε επαφή πριν φτάσει στο Μπαχρέιν είχε βρεθεί θετικό.

Κλείσιμο
Έτσι, επανέλαβε την εξέταση και το αποτέλεσμα ήταν θετικό.  Το επαναληπτικό τεστ επιβεβαίωσε ότι έχει όντως κορωνοϊό και γι αυτό έχει απομονωθεί σε ξενοδοχείο στο Μπαχρέιν.



Η ανακοίνωση της Mercedes αναφέρει ότι εκτός από ήπια συμπτώματα, ο Χάμιλτον αισθάνεται καλά, και ότι ο αντικαταστάτης του για τον αγώνα του Σαββατοκύριακου θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.

Σε μια δήλωση, ο παγκόσμιος πρωταθλητής είπε ότι «έχει χαλαστεί» επειδή δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Ο 35χρονος οδηγός της F1 ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από τότε που ξεκινήσαμε τη σεζόν τον Ιούνιο, η ομάδα μου και εγώ έχουμε λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις που μπορούσαμε και ακολουθήσαμε όλους τους κανονισμούς για να παραμείνουμε ασφαλείς».

«Δυστυχώς, έπειτα από τρία αρνητικά τεστ την περασμένη εβδομάδα, ξύπνησα χθες το πρωί με ήπια συμπτώματα και ζήτησα να κάνω άλλο τεστ και βγήκε θετικό. Βρίσκομαι σε 10ημερη καραντίνα», πρόσθεσε.

«Έχω "χαλαστεί" που δεν μπορώ να αγωνιστώ αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά προτεραιότητά μου είναι να ακολουθήσω τα πρωτόκολλα και τις συμβουλές για την προστασία άλλων ανθρώπων», συμπλήρωσε.

«Είμαι πραγματικά τυχερός που αισθάνομαι εντάξει με μόνο ήπια συμπτώματα και θα κάνω ό, τι μπορώ για να παραμείνω σε φόρμα και υγιής», κατέληξε.

Δεν έχει γίνει ακόμα εσαφές πότε ή πώς ο Χάμιλτον κόλλησε τον ιό, αν και η Mercedes επιβεβαίωσε ότι άτομο που ήρθε σε επαφή μαζί του τις προηγούμενες μέρες ήταν επίσης θετικό στον covid-19.

Ο Χάμιλτον βρίσκεται στο Μπαχρέιν από τις 26 Νοεμβρίου έχοντας περάσει δύο εβδομάδες στο σπίτι του στο Μονακό γιορτάζοντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1.

Ενώ βρισκόταν στο Μονακό, πήγε αρκετές φορές για τρέξιμο στην παραλία και έπαιξε τένις με τον πατέρα του Άντονι.



Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν κάποια άλλα μέλη της οικογένειας έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.











Ειδήσεις σήμερα: 

Μποντιμπίλντερ από το Καζακστάν «παντρεύτηκε» την κούκλα του σεξ του - Δείτε βίντεο

Έρευνες στη Γερμανία για τη μυστηριώδη εξαφάνιση γιγάντιου ξύλινου φαλλού

Στη μάχη κατά του ιού η Ελλάδα με το νέο rapid test - Πού στηρίχθηκαν οι επιστήμονες για την κατασκευή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης