Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει «εμφατικά» τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν

Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει «εμφατικά» τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν

«Η συμπεριφορά του κ. Τσίπρα το τελευταίο διάστημα υποδηλώνει μεγάλο άγχος που δεν δικαιολογείται για κάποιον που λέει ότι οι εκλογές θα γίνουν έπειτα από δύο χρόνια», σημειώνουν ανώτατες γαλάζιες πηγές και επιμένουν ότι «το 2018 θα είναι εκλογική χρονιά»

Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει «εμφατικά» τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν
«Όποτε καν αν γίνουν  οι εκλογές στην Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία
θα τις κερδίσει και θα τις κερδίσει εμφατικά», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που συνήλθε στο Στρασβούργο.
Κλείσιμο

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Η καλύτερη παρέα όπου κι αν βρίσκεσαι


Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να έχει σειρά επαφών με Ευρωπαϊκούς αξιωματούχους, προς τους οποίους, όπως ανέφεραν συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρουσίασε το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο που αναφέρεται στη μνημονιακή Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανώτατες πηγές της Νέας Δημοκρατίας, το πρώτο ερώτημα που έθεταν οι περισσότεροι συνομιλητές του προς τον κ. Μητσοτάκη ήταν «πότε θα γίνουν οι εκλογές;». Οι ίδιες πηγές διαβεβαίωναν ότι «ουδείς δεν υπονόησε προς τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ότι έχει αντίρρηση με την προβαλλόμενη από την αξιωματική αντιπολίτευση αναγκαιότητα για πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα». 

Ειδικά, μάλιστα, στο ΕΛΚ, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ έγινε δεκτός με θέρμη και άκουσε θετικά λόγια από τον Γερμανό επικεφαλής των συντηρητικών ευρωβουλευτών Μάνφρεντ Βέμπερ τόσο για το πρόσωπό του όσο και για την κυβέρνηση Σαμαρά, «αποδέχονται τη θέση ότι όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο».

Στην επισήμανση της επανάληψης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα της δήλωσης ότι «οι εκλογές θα γίνουν το 2019», οι ίδιες πηγές σχολίαζαν: «Η συμπεριφορά του κ. Τσίπρα το τελευταίο διάστημα υποδηλώνει μεγάλο άγχος που δεν δικαιολογείται για κάποιον που λέει ότι οι εκλογές θα γίνουν έπειτα από δύο χρόνια». 

Στο ίδιο πνεύμα από την Πειραιώς επιμένουν ότι «η σπουδή του πρωθυπουργού να ανακοινώσει τη διανομή του υπερπλεονάσματος” αποτελεί στην ουσία εκκίνηση της αντίστροφης μέτρησης προς τις κάλπες. Και σηματοδοτεί ότι “το 2018 θα είναι εκλογική χρονιά».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, εξάλλου, αμφισβητούν ευθέως το αφήγημα περί “καθαρής εξόδου” από τα Μνημόνια που προβάλει η κυβέρνηση. «Αν υπήρχε καθαρή έξοδος, δεν θα μας είχαν υποχρεώσει να προνομοθετήσουμε μέτρα 5 δισ. ευρώ για το 2019 και το 2020», επιχειρηματολογούν, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο ούτε ζητήθηκε ούτε επιβλήθηκε σε κάποια από τις άλλες χώρες οι οποίες ήταν σε Πρόγραμμα και κατάφεραν να βγουν από αυτό.

Ένα επιπλέον επιχείρημα το οποίο επιστρατεύουν από την Πειραιώς για να υποστηρίξουν τη θέση τους, είναι και το γεγονός ότι δεν έχουν αποκλιμακωθεί α επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας σε βαθμό τέτοιο που να της επιτρέπεται να βγει στις αγορές για να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες. Ενώ, όπως σημειώνουν, «οι αγορές μπορεί να αποδειχθούν ακόμη πιο αυστηρές από την τρόικα στον τρόπο με τον οποίο γίνονται ή δεν γίνονται οι μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο ΕΛΚ, άσκησε κριτική προς τους δανειστές της χώρας για την ανοχή που έδειξαν προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της εξοντωτικής υπερφορολόγησης της ελληνικής μεσαίας τάξης, ενώ τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη «να κλείσει ο κύκλος της λιτότητας”. Από το περιβάλλον του εξηγούσαν αυτή τη στάση υποστηρίζοντας ότι “απαραίτητο συστατικό στοιχείο της αξιοπιστίας που οικοδομεί ο Κυριάκος αποτελεί το γεγονός ότι λέει και έξω εκείνα ακριβώς που λέει και στο εσωτερικό της χώρας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης