ΝΔ: Θα ψηφίσουμε «ναι» επί της αρχής για το ψηφοθηρικό επίδομα Τσιπρα

ΝΔ: Θα ψηφίσουμε «ναι» επί της αρχής για το ψηφοθηρικό επίδομα Τσιπρα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για εκλογές το 2018, λένε ανώτατες πηγές του κόμματος - Πρόκειται για κίνηση μιας κυβέρνησης προς το τέλος της θητείας που ποτέ δεν έχει αποτέλεσμα, σχολιάζουν για τον «μποναμά» τονίζοντας ότι στην πραγματικότητα είναι μόνο 700 εκατ. ευρώ

Την πρόθεσή της να ψηφίσει «ναι» στο «μποναμά» που ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας
ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία
.

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Συντονίσου από τις 20 Νοεμβρίου με το πιο ενημερωτικό ραδιόφωνο της πόλης


Αν και χαρακτηρίζει όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός «ψηφοθηρικά επιδόματα» εντούτοις το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι υπερψηφίζει γιατί «αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο».

Η ΝΔ επιμένει ότι η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν αποτέλεσμα των πιέσεων που υφίσταται «μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Καμμένου» ενώ επισημαίνει ότι «ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Και για μια ακόμη μια φορά λέει ψέματα στους Έλληνες».

Όπως υπογραμμίζει από τα 1,4 δισ. της εξαγγελίας Τσίπρα τα μισά είναι «η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης επιστροφής των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της Δ.Ε.Η. που αποτελεί ομολογία της ανικανότητάς του να την εξυγιάνει».

Υπενθυμίζει, δε, την πρότασή της ότι το μέρισμα θα έπρεπε «να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους».

Σχολίαζοντας την κίνηση αυτής της κυβέρνησης ανώτατες πηγές της ΝΔ μιλούσαν για ξεκάθαρο πανικό και ψηφοθηρική πολιτική της κυβέρνησης επιμένοντας ότι «εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μονο με την επιλογή επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από την φτώχεια, όχι να τον κρατάμε φτωχό και να τον επιδοτούμε».

Εξηγούσαν οι ίδιες πηγές ότι το μέρισμα είναι κατά βάση 700 εκατομμύρια υπενθυμίζοντας ότι ήταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε στα Γιάννενα μία συνολική πολιτική για την καταπολεμηση τηε φτώχειας

Υπενθυμίζε, ακόμα, με νόημα ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το εφάρμοσε πρώτη η κυβέρνηση της ΝΔ «και μάλιστα δεν είχε μόνο τον πυλώνα της στήριξης των φτωχότερων, αλλά και της εσωμάτωσής τους στην αγορά εργασίας και τη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων».

Επιμένοντας ότι το διάγγελμα Τσίπρα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από προσπάθεια αλλαγής ατζέντας οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι «η ατζέντα θα αλλάξει για μία ημέρα, η ατζέντα της σκληρής πραγματικότητας για τους πολίτες δεν αλλάζει». Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά δεν θα υπάρχει ουσιαστικό πολιτικό όφελος για την κυβέρνηση καθώς «ούτε πρόκειται να μειωθούν οι κατασχέσεις, ούτε οι φορολογικές επιβαρύνσεις».

«Όσοι επιχείρησαν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχε αποτέλεσμα» πρόσθεταν χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι ουσιαστικά ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές κάνοντας λόγο για εκλογικό έτος το 2018.

Να υπάρξει δικαστική διερεύνηση την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία
Στην εφ' όλης της ύλης κριτικής τους για την κυβέρνηση οι ίδιες πηγές αναφέρθηκαν και στο θέμα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία τονίζοντας ότι «σε οποιαδήποτε χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί υπουργός Άμυνας με τέτοιες αποκαλύψεις».

Εκτιμούσαν, δε, ότι Τσίπρας-Καμμένος είναι «εξαρτημένοι» ο ένας από τον άλλο και «οι δύο τους θα πάνε χέρι-χέρι στον πάτο».

«Θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις, πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη θα κινηθεί αυτεπάγγελτα» συμπλήρωναν από τη Νέα Δημοκρατία επιμένοντας ότι πρέπει να υπάρξει δικαστική διερεύνηση.

Όσο για το αν θα προχωρήσει η πρόταση μομφής κατά του υπ. Άμυνας οι ίδιες ανώτατες πηγές έλεγαν ότι δεν είναι πρώτης προτεραιότητας και ότι «το ζήτημα είναι να πάρει θέση ο Τσίπρας».

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:
«Ο πρωθυπουργός των φόρων πιεσμένος από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου Καμμένου, ανακοίνωσε χθες ότι θα επιστρέψει στους πολίτες ένα ελάχιστο μέρος από τα δισεκατομμύρια που τους έχει υφαρπάξει και το 2017. Ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Και για μια ακόμη μια φορά λέει ψέματα στους Έλληνες. 
 
Ισχυρίζεται ότι μοιράζει  1,4 δις ευρώ στους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα τα μισά από αυτά είναι η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης επιστροφής των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της Δ.Ε.Η. που αποτελεί ομολογία της ανικανότητάς του να την εξυγιάνει. Ακόμη και τα 720 εκ. ευρώ που θα δοθούν για επιδόματα, όλοι οι Έλληνες πια γνωρίζουν ότι προέρχονται από την ανελέητη φοροεπιδρομή που έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες. Και όλα αυτά την στιγμή που η Κυβέρνηση αυξάνει τις  ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους και σκόπιμα έχει παγώσει την καταβολή νέων συντάξεων.
 
Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε εξ αρχής το μέρισμα να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους. Παρόλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει την διανομή του έκτακτου επιδόματος, καθώς αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.
 
Η φτώχεια, όμως, που έχει προκαλέσει στην χώρα ο κ. Τσίπρας δεν πολεμάται με περιστασιακά ψηφοθηρικά επιδόματα. Οι Έλληνες θέλουν δουλειές. Και αυτές θα έρθουν με μείωση της φορολογίας, νέες επενδύσεις και ανάπτυξη. Αυτή είναι η πάγια πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και αυτήν την πολιτική θα εφαρμόσει πολύ σύντομα».

ΣΧΟΛΙΑ (35)

....

Αμα θες μη ψηφίζεις....Στα έχει φερει έτσι τα πραγματα ο Τσίπρας που σου επιβάλλει πλέον τι να ψηφίσεις. Και κατι αναρθρες κραυγες που πας να ψελλίσει στον κοβει τον βήχα με τη μία. Περισυ πηρες τη Μερκελ τηλεφωνο πανικοβλητος τι να ψηφίσεις γιατι δεν το περιμενες να δωσει μέρισμα. Δεν ήξερες τι να κάνεις και πηρες τη βοήθεια του τηλεφώνου. Τα θυμάσαι τα ξεφτιλίκια σου κουλη??? Και ισα που ψελλισες "παρών"τότε στη βουλή, με τον ηλιθιο τον αντιπρόεδρο σου μάλιστα να αποκαλεί παρανόμους όποιους παρουν αυτο το πραγματικά ελάχιστο επιδομα. Ετσι ειναι κουλη της ζιμενς...Δεν ξερεις καθε μερα που ξημερώνει τι νέο χουνέρι σου φτιάχνει ο Τσίπρας! Και το επόμενο ξερεις ποτε θα εινα ε?? Αυγουστο του 18 αμα κανει διαγγελμα στο λαό οτι επίσημα βγανουμε απο το μνημόνιο. Θα μου πεις...βγαινει ουσιαστικά? Οχι βεβαια...Τυπικά θα είναι! Αλλά για σκεψου πως ακουγεται επισημα πρωτη φορα να πει πρωθυπουργός ότι βγαινουμε απο τα μνημόνια?? Ξερεις τι συνειρμούς κάνει? Δεν θα το πιστεύεις πόσους...γιατι θα γραφτει οτι επι ΓΑΠ μπηκαμε επισημα στα μνημόνια και επι Τσίπρα βγήκαμε. Τα υπολοιπα ειναι ατμός. Και εχει και ενα χρόνο μετα περιθώριο να σου κανει εκλογές το Σεπτεμβρη του 19 χωρις στο μεσοδιαστημα να ακουγεται θετικό για σένα...οτι κατι εκανες για αυτό...αφού κι ο αντιπρόεδρος σου ελεγε "δεν με νοιάζει το να κλεισει η αξιολογηση αλλα μονο να πεσει ο Τσίπρας". Αυτα θα πεις στο λαό σαν τη συνεισφορά σου στην προσπαθεια μεσα στο χαμό που γινεται τώρα?? Γιατί στις εκλογές το Σεπτεμβρη του 19 αυτό θα στο βγαλουν να ακουγεται συνεχεια με εικόνα και ήχο. Ξερεις καλα τι σημαινει αυτό ε?? Νεα τάπα ξεγυρισμενη στη ΝΔ, εσύ στον κουβα, και φτου και απο την αρχή να ψαχνεστε εκει για νεο αρχηγό. Περαστικά σου...αλλά τετοιο παλτό που είσαι σε παιζει στα δάχτυλα και εσύ απλα κρυαγαζεις άσχετα που ξεχνιούνται την αλλη μερα!!

....

Εκανε το παραδοσιακό του τηλεφωνο στη Μερκελ....όπως περισυ ετσι και φέτος!!

Σαιμον

Είμαι Ν Δ από τα γεννοφάσκια μου Αλλά εδώ ο Μητσοτάκης κάνει μεγάλο λάθος γιατί το (κοινωνικο)μέρισμα θα πάει σε λάθος ανθρώπους. Έχουμε και λέμε Α γύφτοι Β τεμπελιδες Γ φοροφυγάδες αγρότες και Δ φοροφυγάδες γιατροί οι οποίοι ενώ βγάζουν εκατομμύρια δεν έχουν τίποτα στο όνομα τους σα μαγικη εικόνα δηλαδη

τρικυμία

κυριάκο και νέα δημοκρατία: θέλω σαν τρελός να ξεκουμπιστούν οι ιδεοληπτικοί απο την κυβέρνηση. Θα στηρίξω όποιον μπορεί να τους διώξει! Βλέπω όμως οτι εσάς, οι συριζαίοι με τον τακτικισμό τους σας χτυπάνε κάτω σαν χταπόδια! Εχουν προβλέψει(?) τις κινήσεις σας και σας βάζουν να υποστηρίζετε αυτό που θέλουν αυτοί. Οι αντιδράσεις σας είναι ανθρώπου που περπατάει στα νύχια για να μην ξυπνήσει το μωρό. Αυτό μου προκαλεί τα εξής ερωτήματα: α) φοβάστε είτε απο μόνοι σας είτε γιατί σας κρατάνε? β) ακολουθείτε σχέδιο που δεν γνωρίζουμε? μόνοι σας η σε συνεργασία με άλλους? γ) ξέρετε κάτι που δεν ξέρουμε? Νομίζω ότι απαντήσεις του στύλ "περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή" είναι αναληθείς για να το πώ κομψά, γιατί αυτό θα απαιτούσε ...τακτικισμό στον οποίο είστε σε επίπεδο νηπίου! Βεβαίως υπάρχει πάντα το πιό πιθανό σενάριο αυτό της ανικανότητας. Και να φανταστείς οτι προσπαθώ να το παραβλέπω στην προσπάθεια μου να βρώ ποιόν να υποστηρίξω, αλλά ...

.

Σωστός σε όλα. Κόψτε το δούλεμα και αφήστε στην άκρη το politically correct, το βαρεθήκαμε. Μήπως έχετε κατά νου καμιά συγκυβέρνηση, με μπροστάρη παλαιό πρωθυπουργό που έχει μείνει στο απυρόβλητο;

@troll

Ναι σε πιστέψαμε τώρα. Συριζοτρολ. Παίρνετε και εσείς επίδομα τώρα; I troll, I troll, I troll, I troll....

ανεπαρκης απλα

με τετοια αντιπολιτευση.. παρελαση κανει ο αλλος

Ampos

Δηλαδή ψηφίζει υπέρ της υπερφορολογισης της μεσαίας τάξης ο Κουλης. Θα τα πούμε στις εκλογές Κουλη.

M59

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τις Ν-Δούλες και με την έγκριση των ομόσταυλων πιστωτών.......Α ρε τι σας έχει κάνει ο ΜΙΚΡΟΣ, τρέχετε και δεν φτάνετε εκεί στην Πειραιώς!!! Και ακόμη είναι η αρχή.......

ΕΥΡΩΛΑΓΝΟΣ

ΠΩ ΠΩ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΑΛΕΞΗΣ-ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@Πόπη

Πόπη θα γλεντήσουμε όλοι μαζί που θα γίνει της Πόπης στις επόμενες εκλογές.

ion

Tote ti psifizeis re kouli,mallon kai esi gia tous idious logous.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4489154

Ευρεία συνεδρίαση περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων όλης της Βόρειας Ελλάδας, με πρωτοβουλία Τζιτζικώστα, την Τετάρτη - Ζητούν δημοψήφισμα  - «Τα ψέματα τελείωσαν. Η βουβή και κρυφή διπλωματία τελείωσε. Η ώρα της ευθύνης για όλους και για τον καθένα ξεχωριστά ξεκίνησε»είπε ο Περιφερειάρχης 

2
-

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αποχώρησης του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής, είπε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει τις αποφάσεις των στελεχών του Ποταμιού από όλη την Ελλάδα που θα συναντηθούν την 1η Ιουλίου - Δεν υπάρχει ενδεχόμενο αυτοδιάλυσης του Ποταμιού 

4
tzousepe-konte

Μέρκελ και Κόντε συνομίλησαν τηλεφωνικά και έλυσαν την παρεξήγηση - Η Ιταλία θα είναι παρούσα στη σύνοδο της Κυριακής - Το προσχέδιο που κυκλοφόρησε δεν θα ληφθεί υπόψιν φέρεται να είπε η Μέρκελ

1