PROTOTHEMA

Πολιτική

Ο κινεζικός Τύπος επικροτεί την στάση της Ελλάδας στο ζήτημα

Οι Κινέζοι «καλωσορίζουν» το ελληνικό βέτο στην ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Οι Κινέζοι «καλωσορίζουν» το ελληνικό βέτο στην ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Θέση της Ελλάδας είναι ότι η άσκηση αντιπαραγωγικής και συχνά επιλεκτικής κριτικής έναντι συγκεκριμένων μόνο χωρών δεν βοηθά στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποστηρίζουν διπλωματικές πηγές

«Καλωσορίζουν» την απόφαση της Ελλάδας να «μπλοκάρει» την απόφαση της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Κινέζοι αναλυτές, ενώ ελληνικές διπλωματικές πηγές τονίζουν πως «δεν υπήρξε ομοφωνία μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σχολιάζοντας το σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters που υποστήριξε ότι η Ελλάδα «μπλόκαρε» επικριτική δήλωση της ΕΕ στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ σε σχέση με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.


Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως θέση της Ελλάδας είναι ότι η άσκηση αντιπαραγωγικής και συχνά επιλεκτικής κριτικής έναντι συγκεκριμένων μόνο χωρών δεν βοηθά στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες αυτές ούτε στις σχέσεις τους με τη ΕΕ, ενώ τονίζουν ότι και άλλες χώρες διατύπωσαν παρόμοιες επιφυλάξεις κατά τη  διαδικασία διαμόρφωσης της κοινής δήλωσης.

Αναφέρουν, επίσης, ότι «ο τρόπος που στο σχέδιο της δήλωσης της ΕΕ διατυπωνόταν η ευρωπαϊκή θέση ουσιαστικά υπονόμευε ακόμα και την πραγματοποίηση του θεσμοθετημένου διαλόγου ΕΕ-Κίνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα που μετά από χρόνια και πολλές αναβολές προγραμματίζεται να λάβει χώρα το προσεχές διάστημα». Ο διάλογος ΕΕ-Κίνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι, άλλωστε, υπογραμμίζουν, το καταλληλότερο πλαίσιο για τη συζήτηση των θεμάτων αυτών.

Παράλληλα, ο κινεζικός Τύπος επικροτεί την στάση της Ελλάδας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα Global Times του Πεκίνου, Κινέζοι αναλυτές με αφορμή την εξέλιξη αυτή ζητούν πιο δίκαιη αντιμετώπιση και μεγαλύτερη κατανόηση από την Ευρώπη. 

Στο ίδιο ρεπορτάζ, Κινέζος αξιωματούχος επισημαίνει πως είναι διαφορετική η οπτική προς τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχει η Κίνα με ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. «Η Κίνα εστίασε την προσοχή της στην επιβίωση του λαού και στην ανάπτυξη δικαιωμάτων, ενώ δυτικές χώρες δίνουν προσοχή περισσότερο στα πολιτικά δικαιώματα και την ελευθερία. Για την Κίνα, τα πιο σημαντικά και επείγοντα ζητήματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα σχετίζονται με την βελτίωση της ποιότητας ζωής του λαού, κάτι που απαιτεί κοινωνική σταθερότητα, που επιτυγχάνεται με κάποιους κοινωνικούς περιορισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά. 


Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Απο Wikipedia19/06/201718:23

Germany is China's biggest trading partner and technology exporter in Europe, and the amount of German investment in China ranks second among European countries, after the United Kingdom. China is Germany's second largest trading partner outside of the European Union, after the United States. The trade volume between China and Germany surpassed 100 billion U.S. dollars in 2008. By 2014 German Chancellor Angela Merkel had visited China on trade missions seven times since assuming office in 2005, underlining the importance of China to the German economy. Όπως φαίνεται δεν τους απασχολεί και πολύ το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Απάντηση
Στρατηγικός Αναλυτής19/06/201718:23

Ωραία και καλά ακούγονται όλα αυτά, "ανθρωπιστικά" θα έλεγε κανείς, μόνο που όταν ανήκεις σε μια συμμαχία/μπλοκ και μάλιστα ως το πιο αδύναμο/υπό αίρεση μέλος, δεν σε παίρνει για τέτοιες "μαγκιές". Επίσης δεν σε συμφέρει να το παίζεις "διπλό ταμπλώ", ειδικά άμα το κάνεις εις βάρος αυτουνού που μπορεί να σε βλάψει περισσότερο και στον οποίον οφείλεις τη θέση σου, δηλ. τους δανειστές σου. Είναι όπως όταν ένα "δύσκολο" παιδί φέρεται καλύτερα σε ξένους παρά στους ίδιους του τους γονείς ή τους δασκάλους του.

Απάντηση
Εξωτερική πολιτική του κ...19/06/201717:31

Οι Ευρωπαίοι οφείλουν να καταλάβουν ότι οι Έλληνες είναι εχθροί τους και να πάψουν να μας αντιμετωπίζουν σαν συμμάχους. Πρέπει να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε, χωρίς φυσικά να διαγράψουν χρέος και να συνεργαστούν με τις γειτονικές μας χώρες για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος. Θα μπορούσαν επίσης να μας πουλήσουν στους Τούρκους ή στους Αμερικανούς ή να μας κόψουν σε πολλά κομμάτια για να πάρουν όλοι, όπως κάνανε οι φίλοι μας οι Άγγλοι στην Κύπρο. Αντί να χάνουν λεφτά πληρώνοντας συντάξεις και μισθούς θα μπορούσαν να κερδίζουν. Έτσι όπως πάμε θα τα σκεφτούν κι αυτά

Απάντηση
Άγγελος19/06/201718:28

Οι άνθρωποι που δαγκώνουν το χέρι που τους ταζει, συνήθως γλείφουν τη μπότα που τους κλωτσάει.

Απάντηση
@19/06/201718:22

ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Ή ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑΣ, ΜΟΣΧΑΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Απάντηση
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ19/06/201716:52

στην Κίνα δεν καταπιέζουν τους Θιβετιανούς, το Θιβέτ οι Κινέζοι ποτέ δεν το καταλάβανε, υπάρχει πολυκομματισμός, δεν υπάρχει θανατική ποινή, και τους οπαδούς του Φαλούν Γκονγκ δεν τους στέλνουν στον άλλο κόσμο μια ώρα νωρίτερα για να τους πάρουν τα όργανα. Μια φορά ΖΩΟ μπολσεβίκος ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΖΩΟ μπολσεβίκος

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία