Ο Βαρεμένος ομολογεί: Δεν ξέρω με βεβαιότητα ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα

Ο Βαρεμένος ομολογεί: Δεν ξέρω με βεβαιότητα ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα

«Κανονικά θα έπρεπε να πούμε ψηφίσαμε ό,τι ψηφίσαμε, γεια σας, όμως έπρεπε να αφαιρεθεί κάθε πρόσχημα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες μετά την ψήφιση νέων μέτρων από τη Βουλή

Ο Βαρεμένος ομολογεί: Δεν ξέρω με βεβαιότητα ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα
Στην παραδοχή ότι «κανονικά» η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν έπρεπε να δεχθεί τη νομοθέτηση κι άλλων μέτρων για πάγωμα συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου ορίου προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος ομολογώντας παραλλήλως πως δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι τους επόμενους μήνες δεν θα ληφθούν κι άλλα μέτρα...

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Βαρεμένος δήλωσε: «Κανονικά θα έπρεπε να πούμε ψηφίσαμε
ό,τι ψηφίσαμε, γεια σας, όμως έπρεπε να αφαιρεθεί κάθε πρόσχημα». Κι όλα αυτά μόλις λίγες ώρες μετά την ψήφιση νέων μέτρων από τη Βουλή των Ελλήνων με σκοπό να πειστούν οι δανειστές για να εκταμιεύσουν την επόμενη δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα. 

«Ακόμη και με ελάφρυνση χρέους η Ελλάδα δεν θα πάψει να είναι μια υπερχρεωμένη χώρα...» συνέχισε ο Γιώργος Βαρεμένος.

Στο ερώτημα αν μπορεί να δεσμευθεί ότι δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα στους Έλληνες πολίτες,ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν ξέρω,με βεβαιότητα δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα».
Βαρεμένος: Αν δεν πάρουμε τίποτα τίθεται ένα θέμα 
Κλείσιμο

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν καταφέρει να λάβει μετρήσιμα ανταλλάγματα για την ελάφρυνση του χρέους «τίθεται ένα θέμα». «Αν δεν πάρουμε τίποτα, τίθεται ένα θέμα για την προνομοθέτηση» σημείωσε ο κ. Βαρεμένος χωρίς να διευκρινίσει αν το θέμα αυτό θα είναι πολιτικό, δηλαδή μπορεί να οδηγήσει σε εξελίξεις ή αν το ζήτημα που θα δημιουργηθεί θα έχει να κάνει με την εφαρμογή των μέτρων που θεσμοθέτησε η Βουλή για να ισχύσουν από το 2019 όπως έχουν πει πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τονίζουν πως αν δεν λυθεί το θέμα του χρέους τότε δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα.
Μεσοπρόθεσμα υπάρχει θέμα για την ύπαρξη των ασφαλιστικών ταμείων

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε και μια αναφορά με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων. «Αν δεν αντιστραφεί η σημερινή πορεία θα τεθεί θέμα για την ύπαρξη των ταμείων μεσοπρόθεσμα χωρίς να το θέσει κανένας από τους δανειστές» προέβλεψε ο Γιώργος Βαρεμένος.

Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος επισήμανε: «Δικό μας είναι το πρόβλημα της υπερχρέωσης και της οικονομικής λύσης, μόνοι μας θα το λύσουμε. Αν περιμένουμε τελευταία στιγμή να νομοθετούμε μέτρα είμαστε καταδικασμένοι».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης