«Πόρτα» από ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο: «Δεν παίζουμε παιχνίδια με τους θεσμούς»

«Πόρτα» από ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο: «Δεν παίζουμε παιχνίδια με τους θεσμούς»

«Δεν μπορεί ό,τι ώρα θέλει ο Αλέξης Τσίπρας να ανοίγει τέτοια θέματα, πάντως εμείς δεν τον ακολουθούμε» λένε συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά

«Πόρτα» από ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο: «Δεν παίζουμε παιχνίδια με τους θεσμούς»
Εντελώς απρόθυμο εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ στις όποιες διαθέσεις της κυβέρνησης να επαναφέρει θέμα εκλογικού νόμου, αν και κάποιες, λίγες, φωνές στο εσωτερικό του Κινήματος επιμένουν, όπως και το περασμένο καλοκαίρι, που συζητήθηκε στη Βουλή και απορρίφθηκε η απλή αναλογική, να εξεταστεί και η θετική ανταπόκριση.

Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά διαμηνύουν, μιλώντας στο protothema.gr, ανώνυμα μέχρι να διαμορφωθεί η τελική και επίσημη θέση, ότι “εμείς δεν παίζουμε παιχνίδια με τους θεσμούς”. Οι ίδιοι συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ξεκαθαρίζουν για μία ακόμη φορά ότι “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά” και πως “δεν μπορεί να είναι ο εκλογικός νόμος ένα προεκλογικό παιχνίδι”. Στρέφονται μάλιστα ευθέως κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας πως “δεν μπορεί ό,τι ώρα θέλει ο Αλέξης Τσίπρας να ανοίγει τέτοια θέματα, πάντως εμείς δεν τον ακολουθούμε”.

Ουσιαστικά στη Χαριλάου Τρικούπη δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αλλάξουν τη στάση που είχαν τηρήσει το περασμένο καλοκαίρι, μία στάση που σχετίζεται με την σφυρηλάτηση αυτόνομου ρόλου της κεντροαριστεράς και την αποφυγή εντυπώσεων ότι τρέχει πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι κι αλλιώς γνωρίζουν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι η εμπλοκή του Κινήματος σε μία τέτοια συζήτηση και διαδικασία, θα προκαλέσει θέμα στο εσωτερικό του και εξ αυτού του λόγου είναι επιβεβλημένη η επιλογή να τηρήσουν αποστάσεις από οποιοδήποτε σχετικό σχεδιασμό του μεγάρου Μαξίμου. Ιδίως όταν πρωταρχικής σημασίας ζήτημα είναι η ανασυγκρότηση και επανένωση της παράταξης.

Στελέχη του Κινήματος διευκρινίζουν ότι δεν θα έλεγαν όχι μόνο σε μία ρύθμιση, σε αυτή που θα προέβλεπε σπάσιμο της β' Αθήνας σε μικρότερες εκλογικές περιφέρειες. “Αν φέρει μόνο αυτή, τότε θα το δούμε” σημείωναν επιτελείς της κυρίας Γενημματά, επισημαίνοντας ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε και μπορούσε να προωθήσει μία τέτοια αλλαγή, θα το είχε κάνει όταν συζητήθηκε η απλή αναλογική στη Βουλή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαμόρφωση της τελικής θέσης του ΠΑΣΟΚ θα γίνει σε συσκέψεις την Τρίτη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης