Τσίπρας: Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τις γερμανικές αποζημιώσεις

Τσίπρας: Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τις γερμανικές αποζημιώσεις

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους και σε κάθε επίπεδο, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός - «Η Ελλάδα έχει συγκροτημένη στρατηγική»

Τσίπρας: Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τις γερμανικές αποζημιώσεις
Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το μαρτυρικό Κομμένο Άρτας, όπου βρίσκεται. 

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις γερμανικές αποζημιώσεις μέχρι τέλους και σε όλα τα επίπεδα. Όχι με προχειρότητα και βιασύνη, αλλά με σχέδιο, στρατηγική και ισχυρή νομική τεκμηρίωση. Με πλήρη συναίσθηση της ιστορικότητας, με επιμονή και υπομονή» τόνισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμα του από την περιοχή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την σφαγή στο Κομμένο Άρτας σαν σήμερα πριν από 73χρόνια στις 16 Αυγούστου του 1943 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

«Η Ελλάδα έχει συγκροτημένη στρατηγική για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας και το έργο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής η οποία έχει βγάλει και σχετικό πόρισμα. 

Κλείσιμο
«Θα πράξουμε ό,τι απαιτείται σε διπλωματικό και νομικό επίπεδο για να εκπληρωθεί το ιστορικό χρέος» επεσήμανε ο πρωθυπουργός. 

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αφίχθη λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης στο μαρτυρικό χωριό όπου άγημα του στρατού απέδωσε τιμές. Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκαν η Κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Βαρεμένος, βουλευτές και ο Δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά, στον οποίο ανήκει το Κομμένου, κ. Ευστάθιος Γιαννούλης. 

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις στην πλατεία του μαρτυρικού χωριού.



Η Γεροβασίλη εξαγγέλλει έργα για την ανασυγκρότηση του νομού Άρτας

Στα έργα που δημιουργούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την παραγωγική, οικονομική και πολιτιστική ανασυγκρότηση και ανάδειξη της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας αναφέρθηκε –με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ- η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιοχή και τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις για τη μνήμη των 317 θυμάτων της σφαγής του Κομμένου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 16 Αυγούστου 1943.
 
Η κ. Γεροβασίλη, που σημείωσε ότι η Άρτα υπήρξε περιθωριοποιημένη σε έργα υποδομής, έχει μπροστά της την ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού τον Μάρτιο του 2017, ενώ πρόσθεσε ότι ο δήμος Αρταίων είναι ανάμεσα στους 30 δήμους που συμμετέχουν στη δεύτερη, διευρυμένη πιλοτική φάση του προγράμματος για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης.
 
Επισήμανε ότι εντάσσονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων , και στο ΕΣΠΑ η επέκταση του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας ενώ προγραμματίζονται μια σειρά έργων από εθνικούς πόρους όπως η αντιπλημμυρική προστασία Άρτας, η κατασκευή Κυκλικού Κόμβου στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων στην πόλη της Άρτας κλπ.
 
Με τα προγραμματιζόμενα και τα υπό εκτέλεση έργα, σε συνδυασμό με την έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η Γενική Γραμματεία Υποδομών, για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, απαντούν έμπρακτα σε χρόνια αιτήματα των φορέων της περιοχής και δημιουργούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την παραγωγική, οικονομική και πολιτιστική ανασυγκρότηση και ανάδειξη της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Γεροβασίλη.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης