Τι απαντά το Ποτάμι στο άνοιγμα της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο

Τι απαντά το Ποτάμι στο άνοιγμα της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο

«Είναι παράξενο πως ένα ''αριστερό κόμμα'' που κυβερνά από την πρώτη μέρα με ένα ''ακροδεξιό κόμμα'' ανακάλυψε ξαφνικά την αξία των ''κυβερνήσεων προοδευτικής συνεργασίας''», σχολιάζει

Τι απαντά το Ποτάμι στο άνοιγμα της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο
«Κλείνει την πόρτα» το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη στο νέο άνοιγμα της κυβέρνησης, αργά το βράδυ της Τετάρτης, προκειμένου, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, να συνταχθούν με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και να ψηφίσουν τελικά την απλή αναλογική.

«Είναι παράξενο πως ένα ''αριστερό κόμμα'' που κυβερνά από την πρώτη μέρα με ένα ''ακροδεξιό κόμμα'' ανακάλυψε ξαφνικά – … με 18 μήνες καθυστέρηση - την αξία των ''κυβερνήσεων προοδευτικής συνεργασίας''», σχολιάζει το Ποτάμι.

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα σημειώνει ότι «το πιο παράξενο είναι το περιεχόμενο που δίνει στη λέξη ''προοδευτικό'' ο ΣΥΡΙΖΑ» και συνεχίζει: 

Κλείσιμο
«Προοδευτικό είναι να αποκλείεις από την εκλογική διαδικασία τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους αλλά πλέον ζουν εκτός Ελλάδας, διωγμένα από την κρίση.

Προοδευτικό είναι να μην σπας τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες που μέχρι ''χθες'' τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν ως ''τα μεγαλύτερα εκκολαπτήρια διαφθοράς''. 

Προοδευτικό τέλος είναι να είσαι με το μπόνους των 50 εδρών τον Ιούλιο του ‘15 αλλά να είσαι εναντίον του μπόνους των 50 εδρών τον Ιούλιο του ‘16. Αλλά επί αυτού η συνέχεια στη Βουλή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης