Νέα Δημοκρατία: Εκλογές σε 2-3 βδομάδες προτείνει ο Μεϊμαράκης

Νέα Δημοκρατία: Εκλογές σε 2-3 βδομάδες προτείνει ο Μεϊμαράκης

Ο πρόεδρος του κόμματος προτίθεται να συναντηθεί με τους δύο πρώην προέδρους Καραμανλή και Σαμαρά, ενώ αποκλείει το Συνέδριο, καθώς δεν προβλέπεται στο καταστατικό - Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Νέα Δημοκρατία: Εκλογές σε 2-3 βδομάδες προτείνει ο Μεϊμαράκης
Σε δύο με τρεις εβδομάδες από σήμερα προτείνει η πλευρά Μεϊμαράκη να πραγματοποιηθεί η επανάληψη της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στην Νέα Δημοκρατία. 

Ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος δεν αναμένεται να εμφανιστεί στη Λεωφόρο Συγγρού τις επόμενες ώρες, αναφέρει ότι το κόμμα έχει Όργανα και Καταστατικό και το περιβάλλον του λέει «όχι» σε συνέδριο. Αυτή τη στιγμή πάντως παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο σύγκλησης της κοινοβουλευτικής ομάδας σύντομα, ενόψει και της ψήφισης του προϋπολογισμού. 

Από την πλευρά Μεϊμαράκη, επιρρίπτουν ευθύνες στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ενώ υπογραμμίζουν ότι τα μέλη της μπορούν να αναπληρωθούν άμεσα μετά την παραίτησή τους. «Περιμένουμε να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα με τον Παπαμιμικο ειδικά. Καθένας που έχει παίξει το ρόλο του να πάρει τις ευθύνες του», αναφέρουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του προέδρου και εξηγούν ότι στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Αντρέας Παπαμιμικος τον αναπληρώνει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Πλακιωτακης. 

Κλείσιμο
Όσον αφορά την ευθύνη του σημερινού αποτελέσματος, οι συνεργάτες του κυρίου Μεϊμαράκη είναι ξεκάθαροι: «Τα οργάνωσε όλα η ΚΕΦΕ, αυτό είναι το όργανο που αποφασίζει» τονίζουν και ξεκαθαρίζουν ότι ο πρόεδρος δεν έχει καμία ανάμιξη: «Ο πρόεδρος δεν έχει αρμοδιότητα και όφειλε να απέχει». 

Τονίζουν ακόμα ότι υπάρχει δυνατότητα επανάληψης των εκλογών «με μια σοβαρή εταιρεία» και για να γίνει κάτι τέτοιο,  «δεν απαιτούνται πάνω από 2 - 3 εβδομάδες», ενώ για το συνέδριο μεταφέρουν ότι αποκλείεται καθώς δεν περιγράφεται στην καταστατική διαδικασία». 

Αναφορικά με τη σύγκλιση της ΚΟ της ΝΔ αναφέρουν ότι ούτως ή άλλως θα γίνει μέχρι την Τετάρτη, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού και πως παραμένει ως σενάριο η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας εκ νέου. Σε όλους τους τόνους πάντως οι συνεργάτες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη τονίζουν ότι «η καλύτερη λύση είναι να ακολουθηθεί το καταστατικό. Έστω και αν πρέπει να αλλάξει, όσο υπάρχει πρέπει το σεβόμαστε».

Τέλος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μέσω των συνεργατών του δηλώνει ότι προτίθεται να συναντηθεί το συντομότερο δυνατόν με τους πρώην προέδρους του κόμματος Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης.

Αναφορικά με τις ευθύνες που έχει η εταιρεία που ανέλαβε τη διαδικασία εκλογής οι συνεργάτες του κ. Μειμαράκη αναφέρουν ότι έγινε πρόσκληση σε εταιρείες, υπέβαλλαν προτάσεις, αλλά κάποιες «κόπηκαν», ενώ διευκρινίζουν ότι την σύμβαση έχει υπογράψει ο γενικός διευθυντής του κόμματος κ. Τσιμάρας, με την προκαταβολή προς την εταιρεία να είναι περίπου στα 45.000 ευρώ. «Ηρθαν κάποιες προσφορές, αλλά η επιτροπή προμηθειών διάλεξε την φθηνότερη», υπογραμμίζουν και συμπληρώνουν ότι «αν και θέσαμε ζήτημα να δούμε τι εταιρείες είναι, μας απάντησαν "δεν είναι δουλειά σας, δεν είναι αρμοδιότητά σας"».

Όσον αφορά στα 3 ευρώ που κατέβαλαν τα 1.500 με 2.000 άτομα που ψήφισαν, η ΝΔ θα τα επιστρέψει, λένε.

Σχετικά με την πρόταση του κ. Τζιτζικώστα, για συνάντηση των υποψηφίων, η πλευρά Μειμαράκη τον καλεί να διαλέξει τι θέλει: «Από τη μια θέλει παραίτηση Μεϊμαρακη, από την άλλη συνάντηση» και προσθέτουν ότι «είναι άσχετος, οφείλει να ξέρει τα στοιχειώδη. Ο πρόεδρος του κόμματος οφείλει να απέχει από κάθε δραστηριότητα της ΚΕΦΕ. Θέλει να διοικήσει ένα κόμμα που δεν ξέρει το καταστατικό του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης