Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καλεί Πανούση και Ρουμπάτη

Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καλεί Πανούση και Ρουμπάτη

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου επιχείρησε να μεταθέσει την κλήση των δύο προσώπων για το απώτερο μέλλον - Η πλειοψηφία φαίνεται πως κρίνει αναγκαίο να δοθούν εξηγήσεις άμεσα - Σήμερα ή αύριο αναμένεται να οριστεί ο χρόνος κλήσης

Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καλεί Πανούση και Ρουμπάτη
Την κλήση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και του διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη αποφάσισε η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες του πρώτου για σχέσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Ωστόσο, η πρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου αν και αρχικά συμφώνησε για την αναγκαιότητα της εξέτασης της υπόθεσης στην συνέχεια επιχείρησε να την υποβαθμίσει και να παραπέμψει την κλήση των δύο προσώπων στο απώτερο μέλλον.

«Αρκεί που θα τους καλέσουμε. Δεν περιμένει η κοινωνία τι θα πει η επιτροπή μας για την υπόθεση. Είναι ήσυχη ότι την έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Ωστόσο, ο Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ) εξήγησε ότι άμεσα πρέπει να οριστεί η κλήση των κ.κ. Πανούση και Ρουμπάτη. Επίσης ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εξήγησε ότι «πρέπει ο κ. Πανούσης να έρθει στην επιτροπή μας - ανεξάρτητα από την πλευρά της υπόθεσης που έχει αναλάβει η δικαιοσύνη -  γιατί έχει σοβαρά πολιτικά ζητήματα μιας και ο κ. Πανούσης είχε ενημερώσει πρωθυπουργό. Είναι επείγουσα η κλήση του κ. Πανούση. Πρέπει να κληθεί και ο κ. Ρουμπάτης και για το συγκεκριμένο ζήτημα  και γενικά για το ρόλο της ΕΥΠ».

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου τους απάντησε ότι «πρέπει η συζήτηση να γίνει οργανωμένα για να βγει συμπέρασμα και όχι να καλύψει την περιέργειά μας γύρω από ονόματα που δεν έχουμε στοιχεία. Προτείνω να γίνει οργανωμένη συζήτηση σε ημερομηνία που θα προσδιορίσουμε. Το να αναλάβουμε εμείς ένα ζήτημα που απασχολεί την επικαιρότητα και την Δικαιοσύνη είναι σαν να θέλουμε να βάλουμε το χέρι μας».

Πάντως, ο κ. Βενιζέλος της υπενθύμισε ότι ο ρόλος της επιτροπής είναι να εξετάζει παρόμοιες υποθέσεις που απασχολούν την επικαιρότητα και της υπενθύμισε ότι αυτό έγινε και κατά το παρελθόν με τις υποθέσεις της «λίστας Λαγκάρντ, των υποκλοπών κ.ά».

Στην αναγκαιότητα της άμεσης κλήσης των Πανούση – Ρουμπάτη συμφώνησε και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος σημειώνοντας ότι «είναι μείζον πολιτικό το θέμα και είναι αδιανόητο να στείλουμε μήνυμα ότι δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε και να λέμε ότι θα το δούμε σε άλλο χρόνο. Άμεσα πρέπει να το δούμε».

Υπό αυτά τα δεδομένα, πιθανότατα σήμερα ή αύριο τα μέλη της επιτροπής θα αποφασίσουν τον χρόνο κλήσης των δύο προσώπων με την πλειοψηφία της επιτροπής να επιθυμεί να γίνει εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης