Σκευωρία για να κοπεί από τις λίστες ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ο Μητρόπουλος

Σκευωρία για να κοπεί από τις λίστες ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ο Μητρόπουλος

Σπίλωσή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος της Βουλής

Σκευωρία για να κοπεί από τις λίστες ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ο Μητρόπουλος
Την ενόχλησή τους για την «ψυχική αποστασιοποίηση» του Αλέξη Μητρόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν κομματικά στελέχη στην Κουμουνδούρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Η δικαστική υπόθεση που ήρθε στην επιφάνεια τις τελευταίες ημέρες με πρωταγωνιστή τον αντιπρόεδρο της Βουλής, φαίνεται ότι είναι μόλις η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, εξέφρασε και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.

«Έχουμε ενοχληθεί όλοι εξαιρετικά από το ότι ο Αλέξης επί επτά μήνες καθημερινά με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αποστασιοποιούνταν μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από οποιαδήποτε τακτική ή πολιτική κίνησης αυτής της κυβέρνησης» είπε συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης.

Πράγματι το τελευταίο διάστημα ο κ. Μητρόπουλος έκανε κυβερνητικούς παράγοντες να μη κρύβουν το θυμό τους για τη συμπεριφορά του. Σε πολλές περιπτώσεις του καταλόγιζαν διαρροές από κλειστές συσκέψεις, όπως, για παράδειγμα, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αρνηθεί στον Γιάννη Δραγασάκη να μεταφέρει τα αποθεματικά της Βουλής στην Κεντρική Τράπεζα. Επίσης σε αυτόν απέδιδαν σε άλλες περιπτώσεις σχόλια στον Τύπο κατά υπουργών, καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ως δεδομένη την ενόχλησή του για τη μη υπουργοποίησή.
Επιπλέον η κριτική που ασκούσε στην κυβέρνηση σχεδόν σε όλα τα στάδια της διαπραγμάτευσης, στην Κουμουνδούρου την αντιμετώπισαν με επιφύλαξη και προκαλούσε προβληματισμό, εντάσσοντάς τον, τελικώς, στην κατηγορία των «stars», όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή στην ομιλία του στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.
Κλείσιμο
 
Η επιλογή του «παρών» κατά την τελευταία ψηφοφορία από την πλευρά του κ. Μητρόπουλου μάλλον αποτέλεσε το οριστικό διαζύγιο από τον ηγετικό πυρήνα του κόμματος, αν και δεν υπήρξε άμεση αντίδραση εκείνη τη στιγμή. Ο ίδιος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στη γραμμή που θέλει όλους όσοι αποστασιοποιήθηκαν να μη καταλαμβάνουν εκλόγιμες θέσεις  στα ψηφοδέλτια ή και καθόλου θέσεις, καθώς οι ψηφοφορίες στη Βουλή μετεκλογικά θα μπορούσαν να σημάνουν νέες εσωκομματικές συγκρούσεις.
 
Πάντως, ο κ. Μητρόπουλος από τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις τελευταίες ημέρες την υπόθεση όπου φέρεται να έχει φοροδιαφύγει, μάλλον επιδείνωσε, αντί για να βελτιώσει την κατάσταση. Ο ίδιος το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Πανελλαδική Σύσκεψη και ζήτησε τον λόγο, κατηγορώντας υψηλούς κυβερνητικούς παράγοντες ότι τον υποσκάπτουν με στόχο την τοποθέτηση του κ. Σπίρτζη στη θέση του στην Περιφέρεια Αττικής. Η προσπάθειά του αυτή να πιέσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα. Πλέον ο κ. Μητρόπουλος θα πρέπει να θεωρεί δεδομένο πως δεν θα βρίσκεται το όνομά του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και κατά πάσα πιθανότητα κανενός άλλου κόμματος.

Ο κ. Μητρόπουλος εχθές σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σημείωσε πως θα συνεχίσει να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόθεσή μου είναι να στηρίξω ένα εγχείρημα που παρότι δεν κάλυψε τις προσδοκίες μου. Δεν πετύχαμε στις διαπραγματεύσεις δεν κάναμε τις καλύτερες επιλογές. Ο Τσίπρας δεν έκανε τις καλύτερες επιλογές αλλά ξέρω ότι έδωσε την μάχη. Αλλά δεν εγκαταλείπω την μάχη και δεν θα του βάλω αναχώματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα του κάνω κριτική» είπε αναφορικά με την μελλοντική του στάση εντός κόμματος, αλλά τόνισε ότι θα περιμένει «την ηγεσία τι θα πράξει».

«Μέχρι τώρα καμία πρόθεση δεν έχω για πολιτική ανάμιξη» είπε, τονίζοντας: «Όχι επειδή είμαι το δημοφιλέστερο πρόσωπό του και ο καλύτερος για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα αλλά δεν έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κανένα δικαίωμα, κανένα νομιμοποιητικό επιχείρημα να αποκλείσει το πρώτο σε ψήφους, σε όλη την ιστορία, στέλεχός του».

«Δεν έχω προβληματιστεί καμία εναλλακτική πολιτική λύση. Θα το σκεφτώ μετά τις αποφάσεις του κ. Τσίπρα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης