ΠΑΣΟΚ: Να δεσμευτεί γραπτώς η κυβέρνηση ότι δεν θα πάει σε «ρήξη»

ΠΑΣΟΚ: Να δεσμευτεί γραπτώς η κυβέρνηση ότι δεν θα πάει σε «ρήξη»

Ο όρος του Κινήματος για να παράσχει εξουσιοδότηση στην κυβερνητική διαπραγματευτική ομάδα

ΠΑΣΟΚ: Να δεσμευτεί γραπτώς η κυβέρνηση ότι δεν θα πάει σε «ρήξη»
Τους δικούς του όρους, προκειμένου να παράσχει εξουσιοδότηση στην κυβερνητική διαπραγματευτική ομάδα, αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, που θα αναλάβει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου κατά την κρίσιμη συνεδρίαση στην Ολομέλεια, θα ζητήσει τροποποίηση του κυβερνητικού κειμένου, ώστε να αποτυπωθεί με σαφήνεια το βασικό συμπέρασμα της πρόσφατης συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει να προστεθεί στο κείμενο εξουσιοδότησης φράση, η οποία θα δεσμεύει την κυβέρνηση να αποφύγει τη «ρήξη» με τους Ευρωπαίους εταίρους και να φέρει συμφωνία, που θα καθιστά τη χώρα ισότιμο μέλος της ΕΕ.

Κλείσιμο
Οι βουλευτές της Χαριλάου Τρικούπη επισήμαναν ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας πρέπει να τηρήσει τη διπλή εντολή που έλαβε από τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συμφωνία.

Τόνισαν, τέλος -κάτι που θα το επαναλάβουν και κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας- πως η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν αναλάβει την ευθύνη για την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων και της συμφωνίας.

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας να αναλάβει τη δική του ευθύνη
Ο πρωθυπουργός  κ. Αλέξης Τσίπρας να αναλάβει τη δική του ευθύνη, ξεκαθάρισε εκ νέου ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, την οποία ευθύνη χαρακτήρισε «μεγάλη».

Υπογράμμισε, δε, ότι επειδή κάθε μέρα που περνάει ανεβάζει το λογαριασμό, «πρέπει να κλείσουμε τη συμφωνία και να προχωρήσουμε, ώστε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και το αδιέξοδο».

Ο κ. Βενιζέλος, προσερχόμενος στη Βουλή, δήλωσε ότι «λέγαμε πάντα ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, να παραμείνει στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας, αποδεχόμενοι μία συμφωνία, η οποία είναι η λιγότερο επώδυνη για τους πολίτες και την οικονομία».

Δυστυχώς, όπως είπε, το χαμένο πεντάμηνο έχει τεράστιο κόστος. Και το τελευταίο δεκαήμερο με το δημοψήφισμα και το κλείσιμο των τραπεζών έχει ανεβάσει το κόστος στα ύψη. «Ενώ θα κλείναμε συμφωνία με το mail Χαρδούβελη, το οποίο κινείτο στο ένα δισεκατομμύριο, τώρα έχουμε φτάσει στην ανάγκη μέτρων, τα οποία πλησιάζουν στα 12 ίσως και 13 δισεκατομμύρια» τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε ότι «αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο μεγάλη είναι η διαφορά και πόσο μεγάλη είναι η οπισθοχώρηση».

Παρόλα αυτά, όπως είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επειδή κάθε μέρα που περνάει ανεβάζει το λογαριασμό, πρέπει να κλείσουμε τη συμφωνία και να προχωρήσουμε, ώστε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και το αδιέξοδο, ακυρώνοντας την πλαστή διάκριση σε δήθεν «αντιμνημονιακούς» και δήθεν «μνημονιακούς».

«Είναι κατανοητό πλέον ότι όσα λεγόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια, όλα όσα ειπώθηκαν προεκλογικά, ήταν απλά ψέματα, ήταν μία παραπλάνηση, μια μυθολογία. Γι' αυτό λοιπόν εμείς θα βοηθήσουμε στο πλαίσιο της εθνικής ευθύνης μας και λέγοντας πάντα την αλήθεια. Ο κ. Τσίπρας να αναλάβει τη δική του ευθύνη και η ευθύνη που του αναλογεί είναι μεγάλη» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης