Συμβούλιο της Ευρώπης: Το ελληνικό δημοψήφισμα δεν ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα

Συμβούλιο της Ευρώπης: Το ελληνικό δημοψήφισμα δεν ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα

Χρειάζεται χρόνος τουλάχιστον δύο εβδομάδων, ξεκάθαρο ερώτημα και διεθνείς παρατηρητές να παρακολουθούν την διαδικασία, τονίζει ο γενικός γραμματέας

Συμβούλιο της Ευρώπης: Το ελληνικό δημοψήφισμα δεν ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα
Με μια απόφαση-«βόμβα» το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο την Τετάρτη, όπως πρώτο μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, εκτιμά πως «οι συνθήκες διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, δεν πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές».

Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Thorbjorn Jagland δήλωσε πως οι διεθνείς προδιαγραφές συστήνουν το δημοψήφισμα να γίνεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την προκήρυξή του, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος συζήτησης, με ένα ξεκάθαρο ερώτημα το οποίο να τίθεται στο λαό και με διεθνείς παρατηρητές που θα παρακολουθούν την διαδικασία. 

Το δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι των προτάσεων των πιστωτών σε αντάλλαγμα για νέα χρηματοδότηση ανακοινώθηκε το Σάββατο και υπάρχει σύγχυση για το αν το «όχι» όπως προτείνει η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα έκτος ευρώ, παρατηρεί το Associated Press.

Κλείσιμο
H ψηφοφορία «ανακοινώθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλο πρόβλημα είπε την Τετάρτη ο Γιάγκλαντ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΑΡ. «Και επίσης το γεγονός ότι η ερώτηση που τέθηκε στον κόσμο... δεν είναι πολύ ξεκάθαρο».

Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι διεθνής, ανεξάρτητος οργανισμός, που σε νομικό επίπεδο ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δημοκρατική ανάπτυξη, την επιβολή των νόμων και την πολιτιστική συνεργασία. 

Σε αυτό συμμετέχουν 47 χώρες. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης