Σταύρος Θεοδωράκης: «Να αλλάξουμε την Ευρώπη χωρίς να τη γκρεμίσουμε»

Σταύρος Θεοδωράκης: «Να αλλάξουμε την Ευρώπη χωρίς να τη γκρεμίσουμε»

Κατά την παραμονή του στην Ισπανία είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον επικεφαλής των «Πολίτων» και παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου 

Σταύρος Θεοδωράκης: «Να αλλάξουμε την Ευρώπη χωρίς να τη γκρεμίσουμε»
«Να παραδώσουμε την Ευρώπη στα νέα μυαλά και να πάρουμε μια μεγαλύτερη απόσταση από αυτά που έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Ισπανία το πρωί της Τρίτης. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε προγραμματισμένη συνάντηση,  στο Καταλανικό Κοινοβούλιο στη Βαρκελώνη με τον ηγέτη των «Ciudadanos» (Πολίτες) Άλμπερτ Ριβέρα και τον γενικό γραμματέα του κόμματος Ματίας Αλόνσο.

Μετά το ραντεβού του ακολούθησε κοινή συνέντευξη Τύπου όπου ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Με τους Ciudadanos μας ενώνει η Ευρώπη. Μας ενώνει η ανάγκη να κυνηγήσουμε το καινούργιο και κυρίως μας ενώνει ένα προεκλογικό σύνθημα που το είχε το Ποτάμι. Το σύνθημά μας είναι και νομίζω ότι μπορεί να είναι ένα σύνθημα και των δυο μας «να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα μας» και όπως είπα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, νομίζω ότι αυτό είναι και ένα καλό σύνθημα για την Ευρώπη. «Να αλλάξουμε την Ευρώπη χωρίς να τη γκρεμίσουμε». Να παραδώσουμε την Ευρώπη στα νέα μυαλά και να πάρουμε μια μεγαλύτερη απόσταση από αυτά που έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα. Από τις γραφειοκρατίες, από τους κομματικούς μηχανισμούς, από τα συμφέροντα και τις συντεχνίες. Η Ευρώπη των λαών.


Κλείσιμο
Ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον Άλμπερτ Ριβέρα στο εστιατόριο του Καταλανικού Κοινοβουλίου


Είμαι πολύ λίγες ώρες στην Ισπανία και δεν θεωρώ τον εαυτό μου ικανό να δώσει μια συμβουλή στους Ισπανούς και στους Καταλανούς για το τι πρέπει να κάνουν.

Υπερασπίζομαι την ανάγκη μιας μεγάλης οικογένειας που σας είπα ότι είναι η Ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και στην πολυπολιτισμικότητα της Ευρώπης». 

Να σημειωθεί πως οι «Πολίτες» καταγράφουν μεγάλη άνοδο στις δημοσκοπήσεις και στη διάρκεια των συζητήσεων διαπιστώθηκαν πολλά κοινά σημεία με το Ποτάμι στην προσέγγισή τους στα μεγάλα σύγχρονα προβλήματα όπως οι αλλαγές στην Ευρώπη. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης