«Φρένο» στην εκλογολογία βάζει ο Σαμαράς

«Φρένο» στην εκλογολογία βάζει ο Σαμαράς

«Όποιος μιλάει για εκλογές, ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν τον ενδιαφέρει το καλό του τόπου ή εξυπηρετεί συμφέροντα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη Βουλή - «Αν γίνουν εκλογές και γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση -που δεν θα γίνει-, τότε την αμέσως επόμενη ημέρα θα υπάρξει εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες» εκμυστηρεύθηκε σε βουλευτές της ΝΔ

«Φρένο» στην εκλογολογία βάζει ο Σαμαράς
«Όποιος μιλάει για εκλογές, ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν τον ενδιαφέρει το καλό του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα».

Με αυτή τη φράση απάντησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, όπως διατυπώθηκε από το βήμα της 79ης ΔΕΘ, για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο κ. Σαμαράς προέβη στη δήλωση αυτή, προσερχόμενος στο απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός, εδώ και καιρό, έχει απορρίψει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, σε παρέμβασή του στη Βουλή, έχει διαβεβαιώσει ότι θα γίνει προσπάθεια στο Κοινοβούλιο για εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να έχει προηγηθεί εκλογική αναμέτρηση.
Κλείσιμο

Ο κ. Σαμαράς αποχώρησε από τη Βουλή περί τις 21:30 το βράδυ. Προηγουμένως, όμως, μιλώντας σε βουλευτές της ΝΔ στο εντευκτήριο της Βουλής, είχε χαρακτηρίσει «ανεδαφικές», σύμφωνα με πληροφορίες, τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της 79ης ΔΕΘ.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός είπε στους «γαλάζιους» βουλευτές πως, «αν γίνουν εκλογές και γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση -που δεν θα γίνει-, τότε την αμέσως επόμενη ημέρα θα υπάρξει "bank run", εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες».

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είχε ζητήσει «εκλογές χθες».

Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση, την οποία θα επιδιώξει με τους εταίρους της χώρας, ως πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η διαπραγμάτευση είναι κομβικής σημασίας, η χώρα πρέπει να διαπραγματευθεί και να μην αποφασίσουν οι άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς. Με κυβέρνηση Σαμαρά θα αποφασίσουν οι εταίροι, χωρίς η χώρα να διεκδικήσει».

Γι' αυτό το λόγο, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ζητάμε εκλογές, να προσφύγουμε το συντομότερο στη λαϊκή ετυμηγορία». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης