Aντιδράσεις στη ΧA για την προφυλάκιση Κασιδιάρη

Aντιδράσεις στη ΧA για την προφυλάκιση Κασιδιάρη

Τι αναφέρεται σε κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της - Πώς το σχολίασαν Παναγιώταρος, Αρβανίτης - Για «δικαστικό έγκλημα» μίλησε ο συνήγορός του Ν. Αντωνιάδης

Aντιδράσεις στη ΧA για την προφυλάκιση Κασιδιάρη
Έντονες είναι οι αντιδράσεις στη Χρυσή Αυγή για την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη μετά από την απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα που κάνουν λόγο για «βίαιο χαρακτήρα», αλλά και για μετατροπή κυνηγετικών όπλων σε πυροβόλα.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος τονίζεται ότι η απόφαση έχει ξεκάθαρα πολιτικό υπόβαθρο, καθώς δεν μπορεί να σταθεί νομικά το σκεπτικό της προφυλάκισης. Αναλυτικά σε κείμενο που έχει αναρητθεί στο σάιτ της Χρυσής Αυγής αναφέρεται ότι:

«Άλλος ένας Συναγωνιστής, ο Ηλίας Κασιδιάρης, οδηγήθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού, αφού «κρίθηκε» προφυλακιστέος από το παραδικαστικό παρακλάδι της χούντας Βενιζέλου – Σαμαρά.
Προφανώς και δεν μπορεί να γίνει κανένας νομικός σχολιασμός επί της υποθέσεως γιατί ούτε η υπόθεση, ούτε τα κίνητρα της αποφάσεως αυτής ήταν νομικά. Αν ήθελε κάποιος να σχολιάσει το νομικό μανδύα της εν λόγω υποθέσεως θα είχε εξαιρετικώς εύκολο έργο, αφού η πρόσθετη κατηγορία που αντιμετώπιζε ο Συναγωνιστής Κασιδιάρης ήταν η κατοχή νόμιμων όπλων, σχετικά με τα οποία προσκόμισε όλα τα απαραίτητα έγγραφα.
Κλείσιμο
Οι λόγοι που οδήγησαν τους σκεωρούς να διατάξουν το πρωτοφανές αυτό δικαστικό έγκλημα ήταν ένας και μοναδικός. Το πολιτικό σύστημα αντιλαμβάνεται ότι η Χρυσή Αυγή είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που ειλικρινώς και μετά πάθους πράττει το καθήκον της, εκπροσωπώντας τον Ελληνικό Λαό, εντός και εκτός του Κοινοβουλίου.
Η Χρυσή Αυγή εκπροσωπεί και αντιπροσωπεύει την Βούληση του Ελληνικού Λαού για κάθαρση του πολιτικού συστήματος, για ένα οριστικό τέλος στο καθεστώς της κλεπτοκρατίας που έφερε την Ελλάδα στην σημερινή κατάντια.
Το σκεπτικό της αποφάσεως σκανδαλωδώς γράφει ότι ο Συναγωνιστής κρίθηκε προφυλακιστέος λόγω «χαρακτήρα». Φτάσαμε και σε αυτό το σημείο να υπάρχει ευθεία ομολογία εκτροπής σε σκεπτικό δικαστικών, αφού ένας άνθρωπος κρίνεται προφυλακιστέος βάσει «χαρακτήρα».
Ο Συναγωνιστής Κασιδιάρης, και ας μην απατάται κανείς περί αυτού, κρίθηκε σήμερα προφυλακιστέος για καθαρά πολιτικούς λόγους, τα αίτια των οποίων εδράζονται στα προαναφερθέντα αναμφισβήτητα γεγονότα. Όπως ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής και οι υπόλοιποι παρανόμως έγκλειστοι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο Συναγωνιστής οδηγείται στις Φυλακές Κορυδαλλού, λόγω «χαρακτήρα».
Επειδή αρνήθηκαν να γίνουν ένας τροχός στην μηχανή του συστήματος, επειδή αρνήθηκαν να προδώσουν τον Ελληνικό Λαό, επειδή είπαν σε κάθε περίπτωση την Αλήθεια, κατήγγειλαν την απατεωνιά και απεκάλυψαν τα ένοχα μυστικά της μνημονιακής χούντας.
Όντως λόγω «χαρακτήρα» βρίσκονται στις Φυλακές Κορυδαλλού οι παρανόμως κρατούμενοι, πολιτικοί όμηροι ενός αντεθνικού καθεστώτος, Συναγωνιστές μας. Επειδή δεν έδωσαν γη και ύδωρ στην κλεπτοκρατία και ειλικρινώς και μετά παρρησίας υπερασπίστηκαν την Ελλάδα και τους Έλληνες, χωρίς να λογαριάζουν το κόστος».

Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος δήλωσε έξω από το Εφετείο για την προφυλάκιση Κασιδιάρη: "Σε μία χώρα όπου για δεκαετίες τώρα οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, επίορκοι δικαστικοί, μεγαλοεργολάβοι - καναλάρχες έχουν κατακτήσει παρανόμως τα πάντα, την σκυλεύουν αυτήν την χώρα, την διαλύουν, την ξεπουλούν, βρέθηκε ένα πολιτικό Κίνημα, νόμιμο, το οποίο αυτήν την στιγμή είναι το τρίτο στην Ελλάδα, η Χρυσή Αυγή βρέθηκε ένα ηγέτης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος που είπε αλήθειες και μαζί με αυτόν, απλοί Έλληνες πολίτες όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης. Επειδή αυτό το σάπιο σύστημα δεν μπόρεσε να μας γκρεμίσει, όπως παραδέχτηκε και ο Τάκης Μπαλτάκος, και δεν το αμφισβήτησε ποτέ κανένας, επειδή δεν μπόρεσαν να μας διαλύσουν πολιτικά  προχωρούν σε αυτές τις αμιγώς πολιτικές διώξεις. Δεν υπάρχουν στοιχεία για κανέναν από τους κατηγορούμενους. Ό, τι και να γίνει η Χρυσή Αυγή θα νικήσει!"

Από την πλευρά του ο βουλευτής Αχαΐας Μιχάλης Αρβανίτης, στον οποίο έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος να μην συμμετέχει στις εκδηλώσεις του κόμματος, κατήγγειλε την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: "Να πληροφορήσω το Σώμα και την κυβέρνηση, η οποία θα χαρεί ιδιαιτέρως, γιατί αυτή κατευθύνει τα πάντα, και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης οδηγήθηκε μετά την ανάκριση σιδηροδέσμιος στις φυλακές. Αυτό είναι το φριχτό μεγαλείο μας". 

Ο συνήγορος του Κασιδιάρη, Νίκος Αντωνιάδης, δήλωσε έξω από το Εφετείο για την παράνομη προφυλάκιση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής ότι «διαπράχθηκε ένα δικαστικό έγκλημα.
Υπήρξε άνωθεν εντολή για την παράνομη προφυλάκιση του. Για ένα όπλο του πατέρα του και δικό του, και τα δυο με νόμιμες άδειες, κατηγορήθηκε ότι... τροφοδοτούσε την "εγκληματική οργάνωση" και "εξολόθρευε τους φυλετικούς και πολιτικούς εχθρούς της Χρυσής Αυγής"».
Ο κ. Αντωνιάδης υπογράμμισε πως θα προσφύγει στο Δικαστικό Συμβούλιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης