Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Mέσα ο Κρίτωνας Αρσένης, έξω ο Βαρουφάκης

Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Mέσα ο Κρίτωνας Αρσένης, έξω ο Βαρουφάκης

Χωρίς πρόβλημα πέρασαν οι υποψηφιότητες του Νικήτα Κανάκη, του Γιώργου Φουντουλάκη, της Πέπης Ρηγοπούλου, του Γιώργου Κυρίτση και της Μαρίας Καραμεσσήνη - Εκτός και ο Κώστας Λαπαβίτσας

Πρωτοφανείς διαστάσεις παίρνει η ανεργία
Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Mέσα ο Κρίτωνας Αρσένης, έξω ο Βαρουφάκης
Η επιμονή της ηγεσίας του κόμματος να συμπεριληφθεί τελικά ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτωνας Αρσένης στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, υπερκέρασε τις διαφωνίες της αριστερής πτέρυγας και έφερε τον εκλεγμένο το 2009 με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ στη λίστα των υποψηφίων.

Η πολιτική γραμματεία που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης σε ένα μάλλον μουντό κλίμα, αποφάσισε να συμπληρώσει μόνο τις έξι από τις οκτώ κενές θέσεις, που απέμεναν στο ευρωψηφοδέλτιο. Οι άλλες δύο παραμένουν κενές για μετά το Πάσχα με την ελπίδα να βρεθεί κάποιο δυνατό όνομα κυρίως από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Χωρίς πρόβλημα εγκρίθηκαν πέντε υποψηφιότητες. Στο ψηφοδέλτιο θα είναι λοιπόν ο πρόεδρος γιατρών του κόσμου και γραμματέας της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη, Νικήτας Κανάκης, ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, η πανεπιστημιακός Πέπη Ρηγοπούλου, ο δημοσιογράφος της Αυγής Γιώργος Κυρίτσης και η εργατολόγος Μαρία Καραμεσσήνη.

Κλείσιμο
Τουναντίον δεν προχώρησαν για διάφορους λόγους οι υποψηφιότητες του Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά και του Κώστα Λαπαβίτσα. Για τον πρώτο υπήρχε η αμφίσημη στάση του ίδιου του οικονομολόγου, αλλά και η διαφωνία της αριστερής πτέρυγας, ενώ για τον δεύτερο υπήρξε η άρνηση της ηγετικής ομάδας, καθώς πρόκειται για έναν από τους ένθερμους υποστηρικτές της επιστροφής της χώρας σε εθνικό νόμισμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης