Ολοκληρώθηκε η εξάωρη απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ολοκληρώθηκε η εξάωρη απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου

Απολογήθηκε και ο Γιώργος Πατέλης - Εν αναμονή της απόφασης ανακριτών και εισαγγελέων - Προκλητική συγκέντρωση οπαδών έξω από την Ευελπίδων που φώναζαν «Αίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή» - Έξω από το γραφείο του ανακριτή τον περίμενε ο Νίκος Μίχος- Λίγο πριν οδηγηθεί στην Ευελπίδων έστελνε επιστολή-μήνυμα με... στίχους από κλέφτικο τραγούδι

Εγκρίθηκε η δεύτερη δόση του δανείου προς της Ελλάδα από το ΔΝΤ
Ολοκληρώθηκε η εξάωρη απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου
Έξι ώρες διήρκεσε η απόλογία του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου
ενώπιον του ανακριτή.

Ο κ. Μιχαλολιάκος οδηγήθηκε στην Ευελπίδων λίγο μετά τις 19:30, ενώ η απολογία του ολοκληρώθηκε μετά πριν τις 2 τα ξημερώματα. Μαζί με τον κ. Μιχαλολιάκο μεταφέρθηκαν στην Ευελπίδων άλλοι πέντε από τους συλληφθέντες, ανάμεσά τους και ο  Γιώργος Πατέλης, η απολογία του οποίου ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν αποφασίσουν για την προφυλάκιση ή όχι του Νίκου Μιχαλολιάκου, ανακριτές και εισαγγελείς ήθελαν να ακούσουν την εκδοχή του «πυρηνάρχη» της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας, για τα τηλεφώνημα που έκανε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος (Μιχαλολιάκος) έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του «ουσιαστικού απόρρητου» ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρυνάρχη.

Επίσης, κατά την απολογία του, ο κ. Μιχαλολιάκος φέρεται να υποστήριξε ότι διώκεται για καθαρά πολιτικούς λόγους.

Προκλητική συγκέντρωση οπαδών έξω από την Ευελπίδων

Τον κ. Μιχαλολιάκο υποδέχθηκαν νωρίτερά έξω από την Ευελπίδων περίπου 200 οπαδοί της Χρυσής Αυγής, φωνάζοντας συνθήματα, όπως: «Άκου το αρχηγέ και άκου το καλά, ξεφτίλισες το σύστημα για άλλη μία φορά», αλλά και «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή». Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και βουλευτές που αφέθηκαν το πρωί ελεύθεροι. 

Στην Ευελπίδων, μάλιστα, τον περίμενε ο Νίκος Μίχος, ο οποίος ήθελε να μπει μαζί του στον ανακριτή, ωστόσο εμποδίστηκε από αστυνομικούς. Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων βρίσκεται και η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου , Ελένη Ζαρούλια, αλλά και η κόρη τους, Ουρανία.


Η Δικαιοσύνη καλείται να αποφασίσει πιθανότατα απόψε την τύχη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, η προφυλάκιση του οποίου θεωρείται «κλειδί» για την εξέλιξη της υπόθεσης. 

Με τις εκτιμήσεις να προκρίνουν το σενάριο που θέλει και τον κ. Μιχαλολιάκο να αποφυλακίζεται -όπως πιθανόν και ο κατηγορούμενος ως υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς-, το νέο πολιτικό σκηνικό αποκτά ιδιαίτερη σημασία.



Το κλέφτικο τραγούδι του Μιχαλολιάκου λίγο πριν οδηγηθεί στην Ευελπίδων

Για άδικη κράτηση «γιατί τόλμησα, γιατί ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ όλοι μαζί να υψώσουμε υπερήφανο το ανάστημά μας στην εσωτερική κατοχή της Πατρίδας μας», έκανε λόγο νωρίτερα σε επιστολή που συνέταξε από ένα κελί των κρατητηρίων στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Νίκος Μιχαλολιάκος.



Όπως εξήγησε, το κείμενο αυτό αντικαθιστά το εκτενές άρθρο που υπήρχε επί 20 χρόνια στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας της Χρυσής Αυγής.



Ισχυρίστηκε ότι «χρησιμοποιώντας μέσα δόλια προσπαθούν να παρουσιάσουν τον νόμιμο πολιτικό μας αγώνα σαν μια… εγκληματική οργάνωση» προσθέτοντας ότι αυτό που δεν συγχωρούν στην ΧΑ είναι ότι «δεν έπαιξε το ρόλο της μαριονέτας στο πολιτικό τους κουκλοθέατρο».



Και έκλεισε την επιστολή του με στίχους από ένα κλέφτικο τραγούδι:  «Οι κλέφτες προσκυνήσανε και γίνανε ραγιάδες,  μα ένα μικρό κλεφτόπουλο δεν λέει να προσκυνήσει…». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)


Υπενθυμίζεται ότι, το πρωί της Τετάρτης μετά την ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι  Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. 

Στον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου, ενώ για τους Μίχο και Παναγιώταρο απαγορεύεται μόνο η έξοδος από τη χώρα.
Σημειώνεται ότι οι τρεις βουλευτές αποχώρησαν με ταξί από την Ευελπίδων ενώ κατά την έξοδό τους ήταν προκλητικοί. 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, μάλιστα, επιτέθηκε σε δημοσιογράφους και στην κάμερα του Reuters, ενώ ο Παναγιώταρος φώναζε υβριστικά και απειλητικά συνθήματα όπως: «Τώρα θα δείτε σιχάματα!».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης