Πάγκαλος: Η απελευθέρωση των τριών χρυσαυγιτών δεν αποτελεί ένδειξη για την οριστική απαλλαγή τους

Πάγκαλος: Η απελευθέρωση των τριών χρυσαυγιτών δεν αποτελεί ένδειξη για την οριστική απαλλαγή τους

«Νομίζω ότι έγινε η διάκριση του αδικήματος της ανθρωποκτονίας σε σχέση με τη γενικότερη κατηγορία για την εγκληματική οργάνωση», σχολίασε ο πρώην υπουργός την αποφυλάκιση των βουλευτών Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου

Ο Σαρκοζί καβάλησε τη Βεσπα και πήγε για πίτσα!
Πάγκαλος: Η απελευθέρωση των τριών χρυσαυγιτών δεν αποτελεί ένδειξη για την οριστική απαλλαγή τους
Η απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ. Παναγιώταρος και Ν. Μίχος «δεν αποτελεί ένδειξη για την οριστική απαλλαγή τους», ανέφερε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

«Νομίζω ότι έγινε η διάκριση του αδικήματος της ανθρωποκτονίας σε σχέση με τη γενικότερη κατηγορία για την εγκληματική οργάνωση», είπε ο κ. Πάγκαλος μιλώντας την Τετάρτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM 99,5.

«Προφυλάκιση διατάσσεται όταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την τέλεση του αδικήματος και εφόσον ο υπό εξέταση είναι ύποπτος για φυγή ή να επαναλάβει τέτοιες πράξεις. Η έρευνα θα συνεχιστεί κανονικά για μια απλή σχετικά υπόθεση που είναι η δολοφονία Φύσσα και εκεί υπάρχουν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί. Και προφανώς ως ηθικός αυτουργός κρατείται ο κ. Λαγός. Οι άλλοι έχουν την κατηγορία την πιο σύνθετη της εγκληματικής οργάνωσης. Εκεί, τα πράγματα εκκρεμούν, τίποτε δεν έχει προδικαστεί», ανέφερε ο κ. Πάγκαλος.

Κλείσιμο
Ερωτηθείς σχετικά με την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο κ. Πάγκαλος υπενθύμισε ότι στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος ο ίδιος «έκανε ολόκληρο θέμα για την ασυλία και επήλθε η φοβερή ιερά συμμαχία Πρ. Παυλόπουλου και Β. Βενιζέλου, οι οποίοι είναι καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου, με μια συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία». «Τι να κάνω; Πραξικόπημα;», πρόσθεσε.

Εκτίμησε, επίσης, ότι θα είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί η διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. «Άλλο είναι να σταματήσεις τη βουλευτική αποζημίωση σε όσους εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες και δικάζονται γι’ αυτές, που μπορεί να ανασταλεί η πληρωμή, μέχρι να τελειώσει η διαδικασία. Μιλάμε τόση ώρα για το Σύνταγμα, που είναι υπέρτερο των νόμων. Ναι (είναι αντισυνταγματικό). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει αυτό, αλλά δεν ξέρω ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, διότι μπορεί να προσφύγουν κάποιοι στο ΣτΕ και μετά από κάποια περίοδο που δεν μπορεί ασφαλώς να είναι μικρότερη από 3-4 χρόνια, να αποφανθεί ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός», εξήγησε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης