Ελληνίδα ηθοποιός φιλοξενεί στο σπίτι της δύο πρόσφυγες

Ελληνίδα ηθοποιός φιλοξενεί στο σπίτι της δύο πρόσφυγες

Η συγκινητική κίνηση της Δώρας Χρυσικού- Άνοιξε το σπίτι της σε δύο πρόσφυγες, τον Ραχίν και τον Χασάν

Ελληνίδα ηθοποιός φιλοξενεί στο σπίτι της δύο πρόσφυγες
Ελληνίδα ηθοποιός άνοιξε το σπίτι της σε δύο πρόσφυγες, τον Ραχίν και τον Χασάν, όπως είναι τα ονόματα τους. Η Δώρα Χρυσικού, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημερούδια» αποκάλυψε ότι ο Ραχίν, είναι ένα 20χρονο αγόρι, που δούλευε σε μία αμερικάνικη εταιρία και αποφάσισε να φύγει όταν τον προσέγγισαν οι Ταλιμπάν και ζήτησαν τη βοηθεία του. «Αρνήθηκε να τους βοηθήσει. Και δέχτηκε απειλές για τη ζωή του»
, είπε η Δώρα Χρυσικού. Ο Χασάν είναι παιδί μίας μεγαλοαστικής οικογένειας στη Συρία και σπούδαζε ιστορία στο Λίβανο. Το σπίτι του βομβαρδίστηκε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, οι γονείς του.

Κλείσιμο
                       Η Δώρα Χρυσικού

«Είναι πάρα πολύ ευγνώμονες στον ελληνικό λαό και είμαι και εγώ ευγνώμων στον ελληνικό λαό γιατί η αλήθεια είναι ότι κανένας άλλος λαός, νομίζω, που έχει υποστεί αυτή την απίστευτη κατραπακιά οικονομική, ηθική, πολιτισμική, δεν θα είχε αυτή την αντιμετώπιση....Νομιζω ότι οποιοσδήποτε έχει έρθει επαφή με αυτό το πράγμα, όπως έχω έρθει εγώ, μετά είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει τη ζωή του, με τον τρόπο που τη συνέχιζε»,
είπε με δάκρυα στα μάτια η ηθοποιός.

Όσο για το πρώτο βράδυ που οι δύο πρόσφυγες έμειναν στο σπίτι της, είπε: «Κάναμε πάρτι εκείνο το βράδυ, κόψαμε τούρτα, φάγαμε πίτσες. Και πάντα μου λένε ότι είμαι ο άγγελος τους».

Δεν φοβήθηκε; «Όχι! Ούτε μία στιγμή! Νιώθω απόλυτα ασφαλής με τα δύο παιδιά εδώ πέρα», απάντησε η Δώρα Χρυσικού.



Η Δώρα Χρυσικού, γεννημένη το 1977, στα 14 της εργάζεται πρώτη φορά ως ηθοποιός σε ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου με τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι. Η ταινία ήταν "Το μετέωρο βήμα του πελαργού" και ήταν και η αιτία για να αφοριστεί αυτή αλλά και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της ταινίας από τον Μητροπολίτη Φλώρινας.

 Μετά από αυτή τη ταινία συνέχισε στο σχολείο και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Λονδίνο. Από το 1998 ξεκίνησε να εργάζεται στο Εθνικό Θέατρο ως επαγγελματίας πλέον ηθοποιός και έχοντας μια επιτυχημένη πορεία στο θέατρο αλλά και την τηλεόραση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης