Φωτιά στην Ελαφόνησο - Εκκενώνεται το κάμπινγκ και ο οικισμός Παναγιά

Φωτιά στην Ελαφόνησο - Εκκενώνεται το κάμπινγκ και ο οικισμός Παναγιά

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο - Στην περιοχή επιχειρούν δέκα αεροσκάφη και ελικόπτερα και 121 πυροσβέστες με 23 οχήματα - Αποχωρούν οι επισκέπτες από το νησί

elaf0
Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην Ελαφόνησο το Σάββατο το πρωί, αναγκάζοντας τις Αρχές να δώσουν εντολή για εκκένωση του κάμπινγκ και του οικισμού Παναγιάς.

«Προτεραιότητα μας αυτή τη στιγμή είναι να μην κινδυνέψει καμία ανθρώπινη ζωή. Έχει εκκενωθεί εδώ και δυο ώρες το κάμπινγκ στην παραλία του Σίμου γιατί είχε πολύ κόσμο και επίσης έχει εκκενωθεί η περιοχή Παναγιά για προληπτικούς λόγους. Συντονισμένα όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να κάνουν κατάσβεση της φωτιάς και στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις του στρατού. Οι άνεμοι είναι δυνατοί αυτή τη στιγμή αλλά μέλημά μας είναι να μην κινδυνέψει κανείς και για το λόγο αυτό έχουμε εκκενώσει τις περιοχές Σίμος και Παναγία» λέει στο protothema.gr η δήμαρχος Έφη Ρουμάνη.

Αποχωρούν οι επισκέπτες από το νησί

Ο οικισμός της Παναγιάς και η περιοχή του Σίμου έχουν εκκενωθεί προληπτικά και όπως αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, δεν έχει καταγραφεί κάποιος εγκλωβισμός ή τραυματισμός. Πρόσθεσε επίσης ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρίσκεται στο λιμάνι, περιμένοντας να φύγουν από το νησί και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική.




Ελαφόνησος φωτιά




Φωτιά Ελαφόνησος


apoklistiko5
apoklistiko4


apoklistiko3
apoklistiko2
apoklistiko1




Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και επιχειρούν  δέκα αεροσκάφη και ελικόπτερα και 121 πυροσβέστες με 23 οχήματα.

Κλείσιμο

Ένας από τους τουρίστες που βρίσκονται σε διακοπές στην Ελαφόνησο δημοσίευσε φωτογραφία από την εν εξελίξει φωτιά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης