PROTOTHEMA

Ελλάδα

Στις 15:00 έληξε η προθεσμία

Τηλεοπτικές άδειες: Κατέθεσαν φακέλους στο ΕΣΡ ΣΚΑΪ, Star, Alpha, Ant1, Ε και η «Τηλεοπτική Ελληνική»

Εκτός κούρσας το Mega - Πώς θα γίνει η διαδικασία - Για την εταιρεία «Τηλεοπτική Ελληνική» παρουσιάστηκε ο Μάκης Γιομπαζολιάς που εκτιμάται ότι εκπροσωπεί τον Φίλιππο Βρυώνη

Σε απευθείας ανάθεση των τηλεοπτικών αδειών θα προχωρήσει το ΕΣΡ στη παρούσα φάση καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώνει το protothema.gr από το πρωί έξι εταιρείες κατέθεσαν φακέλους  για να διεκδικήσουν άδεια γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας.


Πρόκειται για τους σταθμούς ΣΚΑΪ, Star, Alpha, Ant1, E και την εταιρεία Ελληνική Τηλεοπτική οι οποίοι προσήλθαν στα γραφεία του ΕΣΡ και κατέθεσαν φάκελο υποψηφιότητας μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αναμένεται εντός των επόμενων ωρών και η επίσημη ανακοίνωση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με την λίστα όσων κατέθεσαν φακέλους προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία στην επόμενη φάση της αποσφράγισης των φακέλων.Με βάση τα δεδομένα θεωρείται βέβαιο ότι για την μία από τις επτά άδειες που σίγουρα παραμένει κενή καθώς και για όποια προκύψει σε περίπτωση που απορριφθεί κάποιος φάκελος κατά την διαδικασία του ελέγχου, θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός. Αυτό προβλέπει η προκήρυξη και αυτό θα γίνει άμεσα καθώς οι οδηγίες που έχει δώσει το ΕΣΡ είναι σαφείς.

Οριστικά εκτός αδειών άρα αντιμέτωπο πλέον με το λουκέτο είναι το Mega καθώς οι μέτοχοί του δεν κατέθεσαν όπως είχαν ενημερώσει άλλωστε φάκελο υποψηφιότητας. Επίσης δεν επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν τον επιχειρηματία κ. Δημήτρη Μάρη να κατεβαίνει σε συνεργασία με κάποια εταιρεία στην κούρσα της διεκδίκησης των τηλεοπτικών αδειών. 

Η διαδικασία όπως εξελίχθηκε από το πρωί

Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Πέμπτης κατατέθηκε στο ΕΣΡ ο πρώτος φάκελος για σήμερα για τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, από τον Γενικό Διευθυντή του Σταθμού Star, Κάρολο Αλκαλάϊ. Δύο ώρες αργότερα έφτασε και η αντιπροσωπεία του τηλεοπτικού καναλιού Aplha, που επίσης κατέθεσε τα δικά της δικαιολογητικά ενώ γύρω στη μία το μεσημέρι ο Στρατής Λιαρέλης κατέθεσε τον φάκελο για τον Ant1.

Τέταρτος φάκελος που κατατέθηκε την Πέμπτη, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ήταν αυτός του καναλιού «Ε» δια χειρός του οικονομικού διευθυντή, Δημήτρη Δημαρέλη.

«Καταθέσαμε τον φάκελο του καναλιού «Ε» για την αδειοδότηση σύμφωνα με τις προδιαγραφές της νομοθεσίας και είμαστε βέβαιοι για την αίσια έκβασή της. Όπως γνωρίζετε το κανάλι έχει μπει σε μια νέα εποχή. Ευελπιστούμε ότι θα γίνει ένας νέος ισχυρός παίκτης στην τηλεοπτική αγορά»
δήλωσε ο Δημήτρης Δημαρέλης, διευθύνων σύμβουλος του Ε μετά την κατάθεση του φακέλου.

Μισή ώρα αργότερα, η εταιρεία Τηλεοπτική Ελληνική κατέθεσε τον δικό της φάκελο.


Ήδη από την Τρίτη έχει κατατεθεί ο φάκελος του ΣΚΑΪ.

Στα γραφεία του ΕΣΡ που από χθες θυμίζουν φρούριο, καθώς είναι ιδιαίτερα αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας, προσήλθαν ως τις 15.00 οπότε και έληξε η προθεσμία, όλοι όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό.

Η Ολομέλεια του ΕΣΡ αναμένεται στη συνέχεια να συσκεφθεί και αφού θα έχει γίνει ο πρώτος τυπικός έλεγχος των δικαιολογητικών θα ανακοινώσει τη λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων που θα περάσουν στην διαδικασία της αποσφράγισης.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΑΝΤ1, Στρατής Λιαρέλης, προσέρχεται στα γραφεία του ΕΣΡ
Η κούτα με τον φάκελο του Star έφτασε λίγο μετά τις 10 στο ΕΣΡ
Οι δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του STAR μετά την κατάθεση του φακέλου


Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Star Κάρολο Αλκαλάι η αποσφράγιση θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρα - ενώ οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για την Παρασκευή - και στη διάρκειά της θα είναι παρόντες οι εκπρόσωποι -δύο στον αριθμό- όλων των υποψηφίων. Ωστόσο αυτή τη φορά έχει απαγορευθεί η παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών καμερών προκειμένου να διασφαλιστεί η τάξη της διαδικασίας.

Λίγο μετά τις 12, εκπρόσωποι του Alpha παρέδωσαν το φάκελο του καναλιού
Η υποδοχή των φακέλων θα γίνει από επτά ομάδες οι οποίες έχουν συσταθεί και αποτελούνται από έναν νομικό, έναν οικονομολόγο και δύο μέλη του ΕΣΡ. Κάθε ομάδα θα αναλάβει να ελέγξει έναν ή και περισσότερους φακέλους έτσι ώστε να εξελιχθούν όλα ομαλά και στη συνέχεια το ΕΣΡ θα ανακοινώσει ποιοι υποψήφιοι περνούν στην επόμενη φάση, του εξονυχιστικού ελέγχου, ο οποίος θα διαρκέσει από 1,5 ως 3 μήνες. 

Εν τω μεταξύ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αποσφράγισης και μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, θα πρέπει να υποβληθούν οι ενστάσεις που μπορεί να προκύψουν.

Οσα κανάλια λειτουργούν, αλλά δεν θα καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό θα αναγκαστούν να διακόψουν την εκπομπή τους, καθώς ο νόμος ορίζει πως τρεις μήνες μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού διακόπτεται το σήμα σε όσους δεν θα διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια.

Δείτε βίντεο: Τηλεοπτικές άδειες: Κατατέθηκαν οι φάκελοι STAR - SKAI - Όλο το παρασκήνιο


Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Η αλήθεια11/01/201818:22

Θα πουλήσουμε στα ζωντανά ότι πήραμε χρήματα από τις άδειες, από την άλλη ο ειδικος φορος ειναι επι των διαφημίσεων μειώθηκε από 20 στο 5%!!! Διαφημιστική τηλεοπτική πίτα πιθανότατα και κοντά στα 300εκ. Δηλαδή κατ έτος 40 και βάλε εκατομμύρια λιγότερα, μετά αναρωτιέστε γιατί τους χαϊδεύουν τα κανάλια!!!

Απάντηση
φανή 11/01/201817:19

όλη η Κυβέρνηση προκαλεί εμετό!!είμαι περίεργη τι τέλος θα έχει!!

Απάντηση
SP11/01/201816:32

το οτι το ατομο Βρυωνης (τηλεοπτικη ελληνικη) εμφανιζεται στο προσκηνιο ακομη και δεν εχει μπουκαρει το ΣΔΟΕ τον μαζεψουν μαζι με την προσφορα, μας δειχνει οτι δεν υπαρχει κρατος. Η κυβερνηση ειναι ενα κυκλωμα πεζοδρομιου. Τηλεοπτικους σταθμους προπαγανδας στηνουν.

Απάντηση
ΑΚ11/01/201816:30

Η ΕΡΤ γιατί εξαιρείται από τη διαδικασία; Αυτό δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός; Δε θυμούνται τί έπαθαν οι κυβερνήσεις με την Ολυμπιακή όταν την πριμοδοτούσαν ετησίως από το δημόσιο και τους κυνήγησε η ΕΕ;

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία