Άγνωστοι έκαναν «γυαλιά καρφιά» το Γαλλικό Ινστιτούτο

Άγνωστοι έκαναν «γυαλιά καρφιά» το Γαλλικό Ινστιτούτο

Έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο του Ινστιτούτου, που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο και έσπασαν με γκασμά τα τζάμια των γραφείων του Ινστιτούτου 

Άγνωστοι έκαναν «γυαλιά καρφιά» το Γαλλικό Ινστιτούτο
Άγνωστοι πραγματοποίησαν εμπρηστική επίθεση, τα ξημερώματα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας, που βρίσκεται στην οδό Σίνα.
 
Ειδικότερα, στις 04:00, έβαλαν φωτιά, με εύφλεκτο υγρό, σε ένα αυτοκίνητο του Ινστιτούτου, που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές τόσο στο συγκεκριμένο όχημα, όσο και σε ένα άλλο σταθμευμένο, που ανήκει επίσης στο Ινστιτούτο. Στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα της
Πυροσβεστικής με 7 πυροσβέστες.
 
Κλείσιμο
Περίπου μία ώρα αργότερα, άγνωστοι έσπασαν με γκασμά τα τζάμια των γραφείων του Ινστιτούτου και έβαλαν φωτιά, επίσης με εύφλεκτο υγρό. Από την πυρκαγιά, που έσβησε γρήγορα χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, προκλήθηκαν υλικές ζημιές.
 
Η
Aστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σε ανακοίνωσή του για την επίθεση το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή εμπρηστική επίθεση κατά του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Η ανεγκέφαλη και εγκληματική αυτή πράξη κατά ενός ιδρύματος που είναι σύμβολο της ελληνογαλλικής φιλίας και της προσφοράς της Γαλλίας στο ελληνικό πολιτιστικό και πνευματικό γίγνεσθαι είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Αντίθετα προς το σκοπό της, η βάρβαρη και ακατανόητη αυτή ενέργεια θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη βαθιά ριζωμένη φιλία μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Γαλλίας και τη στενή συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεών τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης