Χαμηλές πτήσεις πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά έκαναν το μεσημέρι της Δευτέρας δύο ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών κάνοντας ακόμη και προσομοίωση εικονικού βομβαρδισμού των ελληνικών νησιών!
Δύο τουρκικά F-4 κι ακόμη ένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 μπήκαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών στις 13:32.
Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 13:57, τα δύο τουρκικά Phantom(F-4) πέταξαν σε χαμηλό ύψος μόλις 3.000 πόδια πάνω από τις νησίδες Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι. Ακριβώς στις 14:00 τα δύο τουρκικά F-4 βγήκαν από το FIR Αθηνών.
Το άλλο ζεύγος των τουρκικών F-16 που μπήκαν στο FIR Αθηνών μαζί με τα δύο Phantom πέταξαν δύο φορές πάνω από το Αγαθονήσι. Ξεκίνησαν τις επιθετικές πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος από τα νησιά Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι, έκαναν διέλευση πάνω από το Αγαθονήσι και ξαναπέρασαν πάνω από το ίδιο νησί αλλά και από τη νησίδα Κουνέλι, βγαίνοντας από τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Κλείσιμο
Τα δύο F-4 παρέμειναν στο FIR Αθηνών και στον ελληνικό εναέριο χώρο 28 λεπτά, ενώ τα δύο F-16 χωρίς να έχουν λάβει άδεια πετούσαν πάνω και γύρω από ελληνικά νησιά επί 37 λεπτά!
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.