Νεαρός χάκερ έκανε αγορές σχεδόν 4.000 ευρώ με κλεμμένες πιστωτικές

Νεαρός χάκερ έκανε αγορές σχεδόν 4.000 ευρώ με κλεμμένες πιστωτικές

Έκανε το... λάθος να στέλνει όλα τα ψώνια του στην διεύθυνση του σπιτιού του

Νεαρός χάκερ έκανε αγορές σχεδόν 4.000 ευρώ με κλεμμένες πιστωτικές
Ικανότατος χάκερ ήταν ένας νεαρός από τη Λάρισα που υπέκλεπτε τα στοιχεία από τις πιστωτικές κάρτες ανυποψίαστων πολιτών και έκανε ηλεκτρονικές αγορές χρεώνοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους με μεγάλα ποσά. Οι αλλεπάλληλες καταγγελίες προκάλεσαν εξονυχιστική έρευνα, που οδήγησε τελικά στον εντοπισμό του 20χρονου δράστη.

Μέσα σε μόλις μια εβδομάδα, από τις 29 Νοεμβρίου ως την περασμένη Τρίτη, ο νεαρός “μάγος” των υπολογιστών είχε προλάνει να κάνει 19 ηλεκτρονικές συναλλαγές με τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας μιας 30χρονης και άλλη μια με αυτής της κάρτας ενός 36χρονου, συνολικού ύψους 3.885,17 ευρώ! Ωστόσο, η κοινή διεύθυνση στην οποία κατέληγαν όλα όσα αγόραζε διαδικτυακά, οδήγησαν στα ίχνη του τους αστυνομικούς της Ασφάλειας οι οποίοι τον εντόπισαν στη Λάρισα και τον συνέλαβαν.

Στο σπίτι του 20χρονου βρέθηκαν 14 εξαρτήματα υπολογιστών, έξι συσκευασίες με συμπληρώματα διατροφής συνολικού βάρους οκτώ κιλών και 831 γραμμαρίων, δύο ζευγάρια αθλητικών υποδημάτων, τρεις προπληρωμένες κάρτες και τρεις κάρτες κινητής τηλεφωνίας που είχε αγοράσει χρησιμοποιώντας τους κλεμμένους κωδικούς, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη μια σιδερογροθιά, μια πιστωτική κάρτα με τα στοιχεία του και τρεις συσκευές USB.
 
Κλείσιμο
Ο χάκερ οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας με κατηγορίες για απάτη μέσω διαδικτύου και για παράβαση του νόμου για όπλα, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να διαπιστωθεί άν έχει χρεώσει και άλλες πιστωτικές κάρτες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης