«Ελάτε τη Δευτέρα να σας ξαναδώ» είπε η εισαγγελέας στον Βούλγαρο κακοποιό!

«Ελάτε τη Δευτέρα να σας ξαναδώ» είπε η εισαγγελέας στον Βούλγαρο κακοποιό!

«Είμαστε εκτός ωραρίου. Προσωρινά ελεύθερος. Φύγε και έλα ξανά να σε δω τη Δευτέρα», είπε η νεαρή εισαγγελέας στο Βούλγαρο, φερόμενο ως δράστη για κλοπή 8000 ευρώ από ηλικιωμένη 

«Ελάτε τη Δευτέρα να σας ξαναδώ» είπε η εισαγγελέας στον Βούλγαρο κακοποιό!
«Είμαστε εκτός ωραρίου. Προσωρινά ελεύθερος. Φύγε και έλα ξανά να σε δω τη Δευτέρα», είπε η νεαρή εισαγγελέας στον Βούλγαρο, φερόμενο ως δράστη για κλοπή 8000 ευρώ από ηλικιωμένη στην Κρήτη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Βούλγαρος απέσπασε το χρηματικό ποσό των 8000 ευρώ από την ηλικιωμένη, με τη δικαιολογία ότι τα χρειάζεται η κόρη της προκειμένου να ανασταλεί η ποινική διαδικασία σε βάρος της, καθώς είχε σκοτώσει, σε τροχαίο, ένα παιδάκι.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 29 Οκτωβρίου. Η ηλικιωμένη, όπως και εκατοντάδες άλλοι συμπολίτες μας στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, «τσίμπησαν» στο… δόλωμα και μέσα στη σύγχυση και στον πανικό, διέθεσε τις οικονομίες της για να σώσει το παιδί της. 

Όταν, πλέον, κατάλαβε ότι όλο αυτό ήταν κόλπο για να «τσεπώσουν» τα λεφτά, ήταν ήδη αργά καθώς ο δράστης είχε πάρει τα χρήματα και είχε εξαφανιστεί.Αστυνομικοί του τμήματος Χερσονήσου δούλεψαν την υπόθεση και κατάφεραν να αξιοποιήσουν τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, κυρίως μέσα από κάμερες ασφαλείας. 

Κλείσιμο
Εντόπισαν ότι το άτομο που πήγε στο σπίτι της ηλικιωμένης για να πάρει τα χρήματα είναι ένας μεσήλικας Βούλγαρος, ο οποίος διαμένει στην περιοχή. Τον βρήκαν και τον συνέλαβαν. Όμως η εισαγγελέας τον άφησε σήμερα προσωρινά ελεύθερο και του ζήτησε ευγενικά να έρθει τη Δευτέρα, καθώς παρήλθε το ωράριο και δεν μπορούσε να τον δικάσει. 
 
Τι ισχυρίστηκε στην αστυνομία ο φερόμενος ως δράστης

Ο Βούλγαρος ισχυρίστηκε ότι τον πήρε τηλέφωνο κάποιος συμπατριώτης του και του ζήτησε να μεταβεί στην συγκεκριμένη διεύθυνση, στο σπίτι δηλαδή της ηλικιωμένης, για να παραλάβει τα χρήματα. 

Υποστήριξε ότι η αμοιβή του για την «διευκόλυνση» ήταν 500 ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα τα παρέδωσε ο ίδιος αυτοπροσώπως, ταξιδεύοντας στην Βουλγαρία. Οι έρευνες για την υπόθεση ως προς την ταυτοποίηση και άλλων εμπλεκομένων συνεχίζονται από την ΕΛ.ΑΣ που ελέγχει και κάποια άλλα στοιχεία τα οποία προέκυψαν από την προανάκριση.

Σύμφωνα με τις αρχές, ακόμη εξιχνιάστηκαν ακόμη τέσσερις απόπειρες, που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές του Δήμου Χερσονήσου.

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ τονίζεται:

"Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 60 και 51 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης.

Επιπλέον, ο 60χρονος συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί, είχαν προβεί στη διάπραξη των εν λόγω αξιόποινων πράξεων.

Ειδικότερα, ο 60χρονος  με τη συνδρομή του 51χρονου παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά απέσπασε την 29.10.2016 από 77χρονη ημεδαπή χρήματα, ενώ την ίδια ημέρα επιχείρησαν ανεπιτυχώς να εξαπατήσουν ακόμη τέσσερις ημεδαπούς ηλικίας 54, 65, 72 και 64 ετών.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 60χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρι με μήκος λάμας 12 cm, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης