Δρούσε και στην Πτολεμαΐδα η σπείρα με τα «μαϊμού» τροχαία

Δρούσε και στην Πτολεμαΐδα η σπείρα με τα «μαϊμού» τροχαία

Η εισπράκτορας των απατεώνων συνελήφθη στα Χανιά για δυο απάτες - Άλλες 20 περιπτώσεις με την ίδια 50χρονη πρωταγωνίστρια εξιχνιάστηκαν στην πόλη της βορείου Ελλάδας

Δρούσε και στην Πτολεμαΐδα η σπείρα με τα «μαϊμού» τροχαία
Σε όλη την Ελλάδα φαίνεται πως χτυπούσε η σπείρα των αδίστακτων απατεώνων με τα «μαϊμού» τροχαία, η εισπράκτορας των οποίων συνελήφθη στα Χανιά για δυο τετελεσμένες απάτες και οκτώ απόπειρες! Άλλες 20 περιπτώσεις με την ίδια 50χρονη πρωταγωνίστρια εξιχνιάστηκαν στην Πτολεμαΐδα!

Η συμμορία δρούσε εκεί στις αρχές Αυγούστου και, μετά τη σύλληψή της, η 50χρονη αναγνωρίστηκε από μια 83χρονη γυναίκα που της παρέδωσε 10.000 ευρώ. Η άτυχη ηλικιωμένη πείστηκε από έναν άγνωστο που επικοινώνησε μαζί της τηλεφωνικά και προσποιήθηκε τον αστυνομικό ότι η κόρη της είχε σκοτώσει ένα ανήλικο παιδί με το αυτοκίνητό της και της ζήτησε χρήματα για να μην έχει ποινικές συνέπειες.

Η έρευνα των ανδρών της Ασφάλειας αποκάλυψε ότι, την ίδια κιόλας ημέρα, η σπείρα είχε αποπειραθεί να εξαπατήσει άλλα 19 άτομα στην Πτολεμαΐδα και άλλες περιοχές του Δήμου Εορδαίας, από τα οποία είχε ζητήσει συνολικά 500.000 ευρώ! Όμως, αντιλήφθηκαν την απόπειρα και δεν πλήρωσαν τα ποσά ύψους από 22.000 ως 100.000 ευρώ που απαιτούσαν οι δράστες, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις ζητούσαν και χρυσαφικά!

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της Βουλγάρας δράστιδας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη απατών σε βαθμό κακουργήματος και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, περιλαμβάνει ακόμη δύο άγνωστα μέλη της σπείρας που ήταν επιφορτισμένα με την ανεύρεση και εξαπάτηση των υποψήφιων θυμάτων και υποδείκνυαν στην 50χρονη που να πάει για να εισπράξει τα χρήματα.

Η προανάκριση για τη συμμετοχή των απατεώνων και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και τη συμμετοχή τυχόν συνεργών τους, έχει πάρει πανελλαδικό χαρακτήρα. Η σύλληψη της 50χρονης είχε γίνει στην Κρήτη την περασμένη Τετάρτη, όταν την παγίδευσε μια συνομήλική της Ελληνίδα από την οποία οι συνεργοί της είχαν απαιτήσει 10.000 ευρώ για να μην μπλέξει νομικά το παιδί της, που δήθεν είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα. Όπως αποδείχθηκε, θύματά της είχαν πέσει άλλες δυο γυναίκες ηλικίας 82 και 67 χρόνων στα Χανιά και το Ηράκλειο αντίστοιχα, από τις οποίες η 50χρονη αλλοδαπή είχε εισπράξει συνολικά 10.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ! Άλλα οκτώ υποψήφια θύματα, από τα οποία οι απατεώνες είχαν απαιτήσει συνολικά 300.000 ευρώ, δεν «τσίμπησαν» το δόλωμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης