Την Παρασκευή η στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ θα είναι από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Κλείσιμο
Όπως αναφέρουν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), που αντιδρούν στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, «η κυβέρνηση, κατ' εντολή των τοκογλύφων δανειστών, στο πλαίσιο της περίφημης αξιολόγησης, άνοιξε την πόρτα των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες, με την ένταξη της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ στο νέο Ταμείο Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας. Όμως, οι ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες έχουν "δοκιμαστεί" και οι συνέπειές τους είναι γνωστές: Ακριβά εισιτήρια, ανασφαλείς συγκοινωνίες και ακόμα πιο μειωμένα δρομολόγια. Γι' αυτό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη, οι αστικές συγκοινωνίες είναι δημόσιες».
Επίσης, στην ανακοινωσή τους σημειώνουν «πως με τις τις κινητοποιήσεις τους υπερασπίζονται, διεκδικούν και κατακτούν δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου και όχι για την τσέπη των ιδιωτών, καθώς και διεκδικούν δουλειά με αξιοπρέπεια και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα».
«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν έχουν εδώ και τρεις μήνες συλλογική σύμβαση εργασίας και η κυβέρνηση, μαζί με τη διοίκηση της εταιρείας, υπονομεύουν οποιαδήποτε συζήτηση για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, με προφανή στόχο την καταστρατήγηση, διάλυση και πλήρη ισοπέδωση και των τελευταίων δικαιωμάτων μας, για να παραδοθεί ένα εργασιακό κάτεργο σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Ο εργασιακός μεσαίωνας των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών δεν θα περάσει. Γι' αυτό, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ (ΗΣΑΠ-Μετρό-Τραμ) προχωράμε το επόμενο δεκαπενθήμερο σε σειρά προειδοποιητικών κινητοποιήσεων» καταλήγει η ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.
Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων για την επόμενη εβδομάδα
Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 21.00 έως λήξη βάρδιας
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 17.00
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.