Φοιτητικές εκλογές: Επεισόδια σε Νομική, Πάντειο και Παιδαγωγικό

Φοιτητικές εκλογές: Επεισόδια σε Νομική, Πάντειο και Παιδαγωγικό

Πεδίο μάχης έξω από το Παιδαγωγικό όπου χρειάστηκε και επέμβαση των ΜΑΤ - Πληροφορίες για έναν τραυματία από την επίθεση στη Νομική- Ακυρώνονται οι εκλογές στο Πάντειο

Φοιτητικές εκλογές: Επεισόδια σε Νομική, Πάντειο και Παιδαγωγικό
«Φωτιά» έβαλαν το μεσημέρι της Τετάρτης στις φοιτητικές εκλογές ομάδες κουκουλοφόρων που προκάλεσαν επεισόδια και φθορές στη Νομική, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Παιδαγωγικό. Αυτή την ώρα σοβαρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη έξω από το Παιδαγωγικό, στη Χ. Τρικούπη και Ναυαρίνου. Πριν από λίγα λεπτά  επενέβησαν τα ΜΑΤ που απώθησαν τους κουκουλοφόρους προς την περιοχή των Εξαρχείων.

Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν στο κτήριο της Νομικής ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών.

Ομάδα περίπου 10 κουκουλοφόρων εισέβαλε στο κτήριο από την είσοδο της οδού Μασσαλίας και κραδαίνοντας αλυσίδες έκανε «γυαλιά-καρφιά» τα τραπεζάκια της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την επίθεση υπήρξε και ένας τραυματίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι αγνωστών στοιχείων δράστες φώναζαν «μόνο τις παρατάξεις {σ.σ. χτυπήστε), όχι τους φοιτητές»

Κλείσιμο
Η διαδικασία των εκλογών, ωστόσο, συνεχίζεται κανονικά.

Επεισόδια πριν από λίγο στην οδό Ναυαρίνου
















 
Ακυρώνονται οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο μετά από εισβολή αγνώστων
Λίγη ώρα αργότερα άγνωστοι εισέβαλαν στο Πάντειο και σύμφωνα με πληροφορίες πήραν τις σφραγίδες της εκλογικής διαδικασίας. 

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η διαδικασία των εκλογών στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο είναι στον αέρα και οδεύει προς ακύρωση καθώς έχει αποχωρήσει ήδη η Πανσπουδαστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα άτομα που μπήκαν στο Πάντειο και πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, προπηλάκισαν τους φοιτητές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.







Επεισόδια και στο Παιδαγωγικό

Τα σοβαρότερα, ωστόσο επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι έξω από το κτήριο του Παιδαγωγικού στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου.


Η ένταση προκλήθηκε όταν ομάδα κουκουλοφόρων οι οποίοι προσπάθησε να εισβάλλει στο κτίριο της Παιδαγωγικής σχολής και να σπάσει την κάλπη... 

Φοιτητές αριστερών παρατάξεων έστησαν οδοφράγματα επι της οδού Ναυαρίνου και συγκρούστηκαν με τους κουκουλοφόρους. Ακολούθησε ανταλλαγή φωτοβολίδων, πυροσβεστήρων και πετρών ενώ λιγο αργότερα έφθασαν στην περιοχή άνδρες των ΜΑΤ προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης