Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και καταιγίδες

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και καταιγίδες

Οι χιονοπτώσεις κατά τόπους θα είναι πυκνές, αλλά σταδιακά θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα - Η πρόβλεψη της ΕΜΥ από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και καταιγίδες
Μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στα νότια, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη. Οι χιονοπτώσεις κατά τόπους θα είναι πυκνές, αλλά σταδιακά θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 5 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 12 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 4 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 6 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και από το απόγευμα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και κατά τόπους στις Κυκλάδες θυελλώδεις και πρόσκαιρα πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους μέτριους.
Κλείσιμο

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στην Πάρνηθα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και το μεσημέρι πρόσκαιρα πολύ θυελλώδεις, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους μέτριους.

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 3 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Από την Πέμπτη και μετά η πρόβλεψη της ΕΜΥ είναι:

Πέμπτη

Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικές με βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και στα νοτιοανατολικά καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ οι όποιοι από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Παρασκευή 

Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στη Μακεδονία και τη Θράκη πρόσκαιρες νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο αιγαίο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί στα δυτικά και κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Σάββατο και Κυριακή 

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Σταδιακή βελτίωση την Κυριακή.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από την Κυριακή και από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης