PROTOTHEMA

Ελλάδα

Αφού η πολιτική των ανοιχτών συνόρων απέτυχε

Επιστροφή στην «Αμυγδαλέζα» - Ξανάνοιξε το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο

Επιστροφή στην «Αμυγδαλέζα» - Ξανάνοιξε το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο

Κρατούνται 150 Μαροκινοί που θα απελαθούν - Στέλνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Αττική και όλη την Πελοπόννησο για την 24ωρη φύλαξη των μεταναστών - Αντιδρούν οι αστυνομικοί

Σε έκτακτα μέτρα φύλαξης στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο με ισχυρές δυνάμεις ακόμα και από την Αθήνα προχώρησε η Αστυνομία μετά το άνοιγμα και πάλι των ειδικών χώρων  κράτησης και τη μεταφορά περίπου 150 Μαροκινών που είναι για απέλαση. Οι αστυνομικοί που ενισχύουν τα μέτρα από την Αθήνα μετακινούνται ήδη προς την Κόρινθο.  Τις τρεις τελευταίες ημέρες διμοιρίες της ΥΑΤ έχουν φύγει από την Αθήνα για να εκτελούν βάρδιες πρωί μεσημέρι και βράδυ ενώ από αύριο θα εκτελούν υπηρεσία μόνο τις βραδινές ώρες καθώς οι πρωινές και απογευματινές θα καλύπτονται από άνδρες των Διευθύνσεων της Πελοποννήσου.
 
Η εντολή ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι οι χώροι που πριν λίγους μήνες έκλεισε η κυβέρνηση άνοιξαν και πάλι μετά τις ισχυρές πιέσεις της Ευρωπαικής Ένωσης και το ενδεχόμενο εξόδου από τη συνθήκη Σένγκεν. Πληροφορίες αναφέρουν πως τις επόμενες ημέρες θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα κέντρα κλειστού τύπου, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας και της Αμυγδαλέζας. Επιστροφή λοιπόν στο παρελθόν για τη κυβέρνηση, καθώς γίνεται ορατό πως η πολιτική των ανοικτών συνόρων απέτυχε...
   
Την λειτουργία των κέντρων επιβεβαίωσε και ο Νίκος Τόσκας μιλώντας στην Κρατική τηλεόραση. Μάλιστα στην ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ αν  υπάρχει σχεδιασμός να ξανανοίξει η Αμυγδαλέζα και η Κόρινθος, αυτά τα κέντρα που προϋπήρχαν και η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ -ΑΝΕΛ τα έκλεισε, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως “Στην Κόρινθο έχουν οδηγηθεί κάποιοι οικονομικοί μετανάστες προκειμένου να επιστραφούν στη συνέχεια στις χώρες προέλευσης τους. Για την Αμυγδαλέζα δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο ανοίγματος, αλλά στην Κόρινθο έχουμε οδηγήσει οικονομικούς μετανάστες για το λόγο που σας είπα”.


Τι λέει η διαταγή για το κέντρο κράτησης Κορίνθου


Η διαταγή με αριθμό πρωτοκόλλου 7391/15/2297335 που έχει ως θέμα “Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας για τη φύλαξη του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου” αναφέρει τα εξής “Κατόπιν της παραπάνω σχετικής εντολής την οποία διαβιβάζουμε συνημμένα παρακαλούμε όπως ενισχύσετε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, για την αντιμετώπιση έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, κατά τη λήψη μέτρων στο προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης αλλοδαπών Κορίνθου με τις διμοιρίες υποστήριξης των υπηρεσιών σας αποτελούμενες τουλάχιστον από 15 αστυνομικούς η κάθε μία ως ακολούθως (σ.σ παραθέτει τον πίνακα με τις υπηρεσίες από τους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνία, Μεσσηνία, τον αριθμό των αστυνομικών και τα ωράρια ). Οι εν λόγω αστυνομικοί φέρουν προβλεπόμενη στολή και πλήρη επιχειρησιακό εξοπλισμό. Να κινηθούν δε, έγκαιρα με υπηρεσιακά λεωφορεία τα οποία να ελέγχονται κατά την αναχώρηση τους για την αρτιότητα και την καταλληλότητα τους ώστε να ευρίσκονται στο κέντρο κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου για λήψη εντολών, οδηγιών και εκτέλεσης υπηρεσίας κατά τις αναφερόμενες στον πίνακα ημερομηνίες και ώρες”. Η διαταγή του Αρχηγείου κλείνει αναφέροντας πως “η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας στην οποία κοινοποιείται η παρούσα παρακαλείται όπως σχεδιάσει και λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποτροπή οποιασδήποτε εκνόμου ενεργείας. Να διαθέτει τη διμοιρία υποστήριξης της υπηρεσίας δεκαπενταμελούς τουλάχιστον σύνθεσης όπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα στο κέντρο κράτησης, δικαιοδοσίας της προς εκτέλεσης των ωραρίων και των υπηρεσιών”.

Αντιδρά η ΠΟΑΣΥ για την Κόρινθο
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αντιδρά στην απόφαση για το άνοιγμα του κέντρου κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο, κάνοντας λόγο, σε ανακοίνωσή της, για άμετρη μετακίνηση δυνάμεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Οργή και αγανάκτηση προκαλεί από την πρώτη στιγμή μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας για τη νέα επιστράτευση συναδέλφων από την Αττική και κάθε γωνιά της Πελοποννήσου για απασχόληση χωρίς κανένα σχεδιασμό στην ΥΦΕΚΑ Κορίνθου. Οι χειρισμοί στο θέμα του μεταναστευτικού προβλήματος, δυστυχώς αποδεικνύουν καθημερινά πόσο δίκιο είχαμε όταν υποστηρίζαμε ότι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα αντιμετωπίζεται ως  αστυνομικό.       

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι το μόνο που άλλαξε σε αυτή τη χώρα είναι ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του! Διότι, η  πρακτική σε ό,τι αφορά τους αλλοδαπούς με την εμπλοκή της αστυνομίας συνεχίζεται απαρέγκλιτα και αμετανόητα…

Καλά, είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθούν το πιο απλό;

«Κύριοι, δεν φτάνουμε!»

Τέλος τα ψέματα! Η ΠΟΑΣΥ με βάση τα μηνύματα και τις καταγγελίες των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών της, καταγγέλλει ομοίως τη συνεχιζόμενη τακτική της απαξίωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, την κατασπατάληση αστυνομικών δυνάμεων χωρίς σεβασμό στο αστυνομικό προσωπικό, στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις του.

Εκατοντάδες αστυνομικοί καλούνται σε υπηρεσία κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων περί ωραρίου εργασίας, χωρίς να επιδίδονται σε αυτούς φύλλα πορείας, χωρίς την καταβολή των προβλεπομένων οδοιπορικών, χωρίς μέριμνα, χωρίς, χωρίς, χωρίς…

Ενημερώνουμε και προειδοποιούμε κάθε αρμόδιο ότι η ΠΟΑΣΥ δεν είναι αντίθετη με την παροχή υπηρεσιών και την απασχόληση του Έλληνα Αστυνομικού σε όποιο σχέδιο και με όποια απόφαση της Ηγεσίας, αρκεί αυτά να είναι νόμιμα και να καλύπτονται από την εργατική νομοθεσία. Εφόσον ο Αστυνομικός ξεσπιτώνεται και εφόσον αποδιοργανώνεται υπηρεσιακά, είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε την πλήρη κάλυψή του όσον αφορά τα εργασιακά-οικονομικά του δικαιώματα.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Διεκδικούμε τα αυτονόητα και στο βαθμό που δεν θα βρούμε άμεσα ανταπόκριση, θα απαντήσουμε δυναμικά, όπως αρμόζει σε έναν συνδικαλιστικό φορέα που σέβεται τον εαυτό του και τα ίδια τα μέλη του.

Η Ομοσπονδία μας, τις προσεχείς ημέρες θα αναλύσει τη διαμορφωθείσα κατάσταση στο θέμα της άμετρης μετακίνησης αστυνομικών δυνάμεων, σε συνεργασία με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις των περιοχών που δέχονται τα πρώτα πλήγματα και ανάλογα θα αποφασίσει το μέτρο και την έκταση των αντιδράσεων.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Μόνο το 7% έχει δικαίωμα να μιλάει & να διαμαρτύρ16/12/201500:24

93% πήρε το "φίλα προσκείμενο στους απρόσκλητους" τόξο! Τουμπέκα όπως έγραψε και ένας φίλος σε άλλο άρθρο του ΠΘ.

Απάντηση
thras15/12/201518:31

Και εδώ μούσκεμα τα έκαναν.Ειναι υπευθυνοι και αυριο θα είναι υπόλογοι για το χάος με τους μετανάστεςκαι όλα αυτά που θα γίνουν.ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ξεκίνησε πριν τις εκλογές γενάρη που έλεγαν πως θα δώσουν εξάμηνη άδεια παραμονής στους μετανάστες για να πάνε εκει που θέλουν.Οι μετανάστες στην τουρκία τα έμαθαν αυτα και έτριβαν τα χέρια τους και πιο πολυ βέβαια οι τούρκοι λαθρέμποροι που έγιναν μάγκες.Το αποτέλεσμα ο κάθε πονεμένος,αμοιρος,τζιχαντιστής,δολοφόνος , και πολλά άλλα ερχόντουσαν τσούρμο.Αρα λοιπόν οι ανευθυνοι είναι υπευθυνοι που οι μετανάστες ήρθαν εδώ χωρίς πρώτα να έχουν μιλήσει ρε αδερφέ με τους ευρωπαίους αν τους θέλουν η αν μπορούν να μοιραστούν το βαρος.Το αποτέλεσμα και πάλι ήταν να κάνουν την ελλάδα μέρος του προβλήματος και επίσης είναι υπευθυνοι για όλους αυτους τους πνιγμούς στο αιγαίο γιατί αν δεν είχαν ανοίξει τους ασκούς του αιόλου δεν θα γινόντουσαν όλα αυτά!Μιλάμε για αχυράνθρωπους ,ανίκανους,ανευθυνους, που εκτός απο ψέματτα στους έλληνες ειπαν και στους μεταναστες(θα πάτε εκει που θέλετε).Εδω είχαμε τα δικά μας προβλήματα αυτοί πήγαν να λύσουν και το συριακό.Το αποτέλεσμα είναι να γυρνούν στα ίδια για να το σώσουν(αμυγδαλέζα). Αδέρφια αυτή η κυβέρνηση κατα την άποψη μου είναι η χειρότερη κυβερνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος απο την απελευθέρωση μας απο τους τούρκους και μετά. Και όσον αφορά τους ανθρώπους μετανάστες δεν τους μισώ πονεμένοι άνθρωποι είναι οι περισσότεροι αλλα το πρόβλημα μου είναι γιατί να μεταφέρεις το πρόβλημα εδώ στην ελλάδα και γιατί η χώρα μου να γίνει αποθήκη ψυχών.Ολο αυτό που περιγράφω έχει ονοματεπώνυμο.....

Απάντηση
ΠΡΟΤΑΣΗ15/12/201518:11

ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΔΕΛΑ ΝΑ ΚΟΒΕΙ Η ΤΑΣΙΑ ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ .-

Απάντηση
γελοιοι .... γελοιοι15/12/201518:04

γι αυτο όταν τους εφεραν απο την Ειδομενη, οι περισσοτεροι την ...... εκαναν από το ταεκβοντο στην ομονοια ... αφυλακτοι ηταν αλλωστε, ο μαιμουζαλας τοχε πει, μονοι τους αποφασιζουν οι λαθρο αν θα φυγουν ή θα μεινουν !! αντε βρες τους τωρα ... ποσο γελοιοι ειστε ρε αναρχοανωμαλοι γιαλαντζι αριστεροι ... ποσο πολυ μισειτε τη χωρα σας.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία