Πετροπόλεμος και μολότοφ στα Εξάρχεια - Έκαψαν αυτοκίνητο και το «έριξαν» στους αστυνομικούς

Πετροπόλεμος και μολότοφ στα Εξάρχεια - Έκαψαν αυτοκίνητο και το «έριξαν» στους αστυνομικούς

Η αστυνομία πραγματοποίησε πέντε συλλήψεις - Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ με ξύλα, πέτρες και βόμβες μολότοφ, σπάζοντας πεζοδρόμια με βαριοπούλες

Πετροπόλεμος και μολότοφ στα Εξάρχεια - Έκαψαν αυτοκίνητο και το «έριξαν» στους αστυνομικούς
Μπορεί η πορεία για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου να ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο, τα Εξάρχεια κράτησαν το «έθιμο», αφού λίγο μετά τις 8 το βράδυ ξέσπασαν επεισόδια, τα οποία συνεχίστηκαν μέχρι αργά τη νύχτα με μεγάλη ένταση.

Αντιεξουσιαστές έκαναν επιθέσεις με μολότοφ, πέτρες και ξύλα σε διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ αναποδογύρισαν και έκαψαν κάδους απορριμμάτων τους οποίους χρησιμοποίησαν ως οδοφράγματα.

Παράλληλα, προκάλεσαν ζημιές σε εισόδους πολυκατοικιών που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ λίγο μετά τις 10 το βράδυ οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια το έριξαν πάνω στους άντρες των ΜΑΤ.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, ομάδες νεαρών, που συμμετείχαν στην πορεία για το Πολυτεχνείο με το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, έφθασαν στην πλατεία Εξαρχείων και επιτέθηκαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ στην οδό Στουρνάρη με βόμβες μολότοφ, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Πιο αναλυτικά, περίπου 200 αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ με ξύλα, πέτρες και βόμβες μολότοφ, σπάζοντας πεζοδρόμια με βαριοπούλες και λοστούς. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να απωθήσουν τους νεαρούς, οι οποίοι εξακολουθούν να επιτίθενται στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 11 το βράδυ, είχαν γίνει πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων. Πιο αναλυτικά, τρία άτομα συνελήφθησαν για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών και δύο επειδή έσπασαν τζαμαρία σούπερ μάρκετ της περιοχής και στη συνέχεια εισέβαλαν σε αυτό.

Δείτε φωτογραφίες 























































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης