Καταγγελία σοκ: Οδηγοί φορτηγών μεταφέρουν χημικά και τοξικά κρυμμένα σε... σοκολάτες

Καταγγελία σοκ: Οδηγοί φορτηγών μεταφέρουν χημικά και τοξικά κρυμμένα σε... σοκολάτες

Τι λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών για τα φορτηγά Ελλήνων με βουλγαρικές πινακίδες με αφορμή την τραγωδία στο «Norman Atlantic» - Ο Απόστολος Κενανίδης υποστηρίζει ότι το Λιμενικό δεν ελέγχει τα εύφλεκτα φορτία

Καταγγελία σοκ: Οδηγοί φορτηγών μεταφέρουν χημικά και τοξικά κρυμμένα σε... σοκολάτες
Βαριές καταγγελίες εξαπολύει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Απόστολος Κενανίδης για απίστευτες παρατυπίες από Έλληνες συναδέλφους τους που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία.

«Τα φορτηγά τους είναι κινητές βόμβες με χημικά και τοξικά τα οποία μεταφέρουν προς την Ιταλία αλλά καμουφλάρονται από... σοκολάτες. Είναι παράνομο και επικίνδυνο αυτό που γίνεται αλλά δυστυχώς συμβαίνει και επιπλέον δε γίνονται έλεγχοι από το Λιμενικό αφού και αυτοί φοβούνται μη τυχόν μπλεχτούν και βρουν το μπελά τους» λέει ο κ. Κενανίδης στο protothema.gr.

Κλείσιμο
«Αντιλαμβάνεστε ότι όταν γίνεται μεταφορά τέτοιων υλικών τα οποία είναι εύφλεκτα και άκρως επικίνδυνα θα πρέπει να τηρούνται αυτονόητα κάποιοι κανόνες μεταφοράς όπως χαμηλή ταχύτητα και ειδική σήμανση πάνω στα φορτηγά για να πιστοποιείται ο βαθμός επικινδυνότητας και για την προστασία και ασφάλεια και των άλλων» επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών μιλώντας στο protothema.gr.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των της ΟΦΑΕ μιλά και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις μετακινήσεις με πλοία. Με αφορμή την τραγωδία του Norman Atlantic, στην οποία έξι από τους εννέα αγνοούμενους «είναι δικοί μας οδηγοί» ο κ. Κενανίδης δηλώνει: 

«Ο εφιάλτης που ζήσαμε δύσκολα θα ξεπεραστεί. Είχαμε νεκρούς έχουμε αγνοούμενους πρέπει να γίνει κάτι και να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για την τραγωδία που έκλεισε σπίτια. Παρακολουθούσα όλα όσα γίνονταν από την τηλεόραση και μιλούσα με τον αδελφό μου που επέβαινε στο πλοίο. Ήταν στους τυχερούς που διασώθηκαν. Δε θέλω να σκέφτομαι τι θα γινόταν αν είχε χαθεί».

Ο κ. Κενανίδης σημειώνει ότι πλέον άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και αναδείχτηκε η σημασία της άμεσης λήψης μέτρων προστασίας στις μεταφορές με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες καθώς πολλές φορές είναι ανύπαρκτα.

«Αυτό που ζητάμε σήμερα είναι δικαίωση για αυτό και η νομική μας υπηρεσία ξεκίνησε τις διαδικασίες και καλούμε όλους όσοι εμπλέκονται να απευθυνθούν στην ΟΦΑΕ και στο τηλέφωνο  2102019760 για να έρθουν άμεσα σε επαφή μαζί μας για τη καταγραφή των ζημιών, των απωλειών και την αποζημίωσή τους. Ο κλάδος μας βρίσκεται υπό καθεστώς απειλής λόγω ανυπαρξίας μέτρων ασφαλείας και πρέπει να γίνει κάτι ουσιαστικά και άμεσα για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Παράλληλα μιλά και για την πρόταση που δέχτηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ως υποψήφιος.

«Πράγματι μου πρότεινε να πολιτευτώ στο νομό Πέλλας. Θεωρεί ότι είναι μια επαγγελματική ομάδα που θέλει να στηρίξει. Τον ευχαρίστησα αλλά δεν ήθελα να αναμειχθώ με την πολιτική υπό το πρίσμα της πρόσφατης τραγωδίας», μας εξηγεί ο κ. Κενανίδης. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης