Ιπποκράτειο: Δεν έχουν καθετήρες για να προχωρήσουν στις επεμβάσεις καρδιάς!

Ιπποκράτειο: Δεν έχουν καθετήρες για να προχωρήσουν στις επεμβάσεις καρδιάς!

Στον «αέρα» τρεις επεμβάσεις καρδιάς που ήταν προγραμματισμένα για σήμερα - Οι τρεις ασθενείς ήταν στη λίστα αναμονής για καρδιοχειρουργική επέμβαση εδώ και πέντε μήνες

Ιπποκράτειο: Δεν έχουν καθετήρες για να προχωρήσουν στις επεμβάσεις καρδιάς!
Το ότι επικρατεί γραφειοκρατικό χάος στη διαδικασία των προμηθειών στο ΕΣΥ είναι γνωστό στους παροικούντες στα νοσοκομεία, τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) και την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ). Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί: μόλις ένας στους τρεις διαγωνισμούς έχει ολοκληρωθεί ενώ το 40% των διαγωνισμών βρίσκεται στα χαρτιά, δεν έχουν καν προκηρυχθεί. Τις βαριές δυσλειτουργίες του συστήματος προμηθειών υλικών στα νοσοκομεία πληρώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο οι ασθενείς.

Στην Καρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο», τη μια εκ των δυο καρδιοχειρουργικών κλινικών του ΕΣΥ στην Αττική, που καλύπτει ουσιαστικά όλη τη νότια Ελλάδα, τα προγραμματισμένα για σήμερα καρδιοχειρουργικά περιστατικά είναι στον αέρα! Τρεις ασθενείς που προορίζονταν να υποβληθούν στις λεπτές και κρίσιμες επεμβάσεις καρδιάς βρίσκονται σε αναμονή, διότι η κλινική δεν έχει καθετήρες κεντρικών φλεβών καθώς και καθετήρες που ελέγχουν την πνευμονική αρτηρία -δύο υλικά εκ των ων ουκ άνευ για τους καρδιοχειρουργούς προκειμένου να πραγματοποιήσουν επέμβαση.

Σημειωτέον ότι οι τρεις ασθενείς που βρίσκονται μια... ανάσα από το χειρουργείο του Ιπποκράτειου είναι στη λίστα αναμονής για καρδιοχειρουργική επέμβαση εδώ και πέντε μήνες.

Κλείσιμο
Κατά πληροφορίες του protothema.gr, η σημερινή εμπλοκή ανέκυψε όταν η εταιρία που έχει αναλάβει μετά από σχετικό διαγωνισμό - έναν απο τους ελάχιστους που ολοκληρώθηκαν- την προμήθεια του νοσοκομείου σε ειδικούς καθετήρες, δήλωσε ότι δεν έχει διαθέσιμα υλικά να παραδώσει αλλά ούτε και αποθεματικό.

Πλέον, οι αρμόδιοι υπάλληλοι του νοσοκομείου έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου να εξασφαλίσουν...  δανεικά τα αναγκαία υλικά για να προχωρήσουν τα χειρουργεία. Και σε κάθε περίπτωση έχουν το πεδίο ελεύθερο να προχωρήσουν σε μια ακόμη απευθείας ανάθεση διαγωνισμού για τα επίμαχα υλικά...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης