Βρήκαν ακόμη ένα τόνο ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί 

Βρήκαν ακόμη ένα τόνο ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί 

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης έγιναν 14 ακόμη συλλήψεις - Πρόκειται για μέρος που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας που πιάστηκαν σε βίλα της Φιλοθέης - Διεθνές πέρασμα για την ηρωίνη η χώρα μας 

Βρήκαν ακόμη ένα τόνο ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί 
Ακόμη 986 κιλά και 600 γραμμάρια καθαρής ηρωίνης εντόπισαν άντρες του Λιμενικού Σώματος, που έκαναν αιφνιδιαστική έφοδο σε αποθήκη στη Βάρης-Κορωπίου στην περιοχή Λαμπρικά την οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες σε βίλα της Φιλοθέης. Η εξέλιξη σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, έπειτα από αστραπιαία επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος. 

Οι «ράμπο» του Λιμενικού, έφτασαν στην αποθήκη όταν πριν από δυο ημέρες  μπλόκαραν πλοίο στην Ελευσίνα για λαθρεμπόριο καυσίμων. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ένας εκ των 14 συλληφθέντων, μελών του πληρώματος, «έδωσε» μέσω της κατάθεσής του, στους Λιμενικούς, πολύτιμα στοιχεία για την ύπαρξη μιας ακόμα αποθήκης που χρησιμοποιούσαν οι βαρόνοι ως «καβάτζα» για να κρύβουν τα σακιά της ηρωίνης. 
 
Κλείσιμο

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία, κατάφεραν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου να εντοπίσουν την αποθήκη στη Βάρης-Κορωπίου  και να πραγματοποιήσουν κινηματογραφική έφοδο. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έγιναν 14 συλλήψεις και ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται δύο Έλληνες, μία γυναίκα που εμφανίζεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και ένας άνδρας.

Πηγές αναφέρουν, ότι τα ναρκωτικά είχαν μεταφερθεί εδώ και καιρό με το δεξαμενόπλοιο «NOOR -1» σημαίας Τόγκο στην Ελευσίνα και από εκεί με ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό όχημα στις δύο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη.

Ο ένας από τους σημερινούς συλληφθέντες, που είναι Έλληνας, φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών στην έπαυλη στη Φιλοθέη και ήταν υπό διαρκή παρακολούθηση εδώ και καιρό από την ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Οι άλλοι 12 συλληφθέντες στην πλειονότητά τους είναι Τούρκοι υπήκοοι και οι 10 από αυτούς αποτελούν το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου.


Τα 986 κιλά και 600 γραμμάρια καθαρής ηρωίνης ήταν σε σακιά, ενώ ενδεικτικό του μεγέθους της ποσότητας είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της κατασχεθείσας ποσότητας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, χρειάστηκε ο οδηγός του οχήματος να κινείται με αργή ταχύτητα, προκειμένου να μην φύγει μέρος του εμπορεύματος στην άσφαλτο.

Όπως φαίνεται και από το υλικό που εξασφάλισε και παρουσιάζει το protothema.gr, χρειάστηκαν τρία οχήματα της ασφάλειας του Λιμενικού, για να μεταφερθούν στον λιμάνι του Πειραιά τα 986 κιλά και 600 γραμμάρια καθαρής ηρωίνης. 


Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται και στο μικροσκόπιο των αξιωματικών του λιμενικού μπαίνει η κάθε πληροφορία.

Υπενθυμίζεται  ότι για την υπόθεση ήδη έχουν προφυλακιστεί τρεις Ελληνες, ανάμεσά τους ένας εφοπλιστής και πέντε Τούρκοι, οι οποίοι ξόδευαν τεράστια ποσά σε αγορές ειδών πολυτελείας, διέμεναν σε πολυτελείς σουίτες ξενοδοχείων, ενώ αγόραζαν ακριβά αυτοκίνητα και κοσμήματα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Με βάση και την τελευταία αυτή επιχείρηση των Αρχών αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι ποσότητες καθαρής ηρωίνης που βρέθηκαν δεν προορίζονταν για την ελληνική αγορά, αλλά είχαν στόχο να κατακλύσουν ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης