Κύπρος: Έστειλε επιστολή και.. τρεις σφαίρες «διαμαρτυρίας» στον Αναστασιάδη

Κύπρος: Έστειλε επιστολή και.. τρεις σφαίρες «διαμαρτυρίας» στον Αναστασιάδη

Ο Γιώργος Νεοφύτου διαμαρτύρεται γιατί 14 χρόνια μετά τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς κανένας δεν τιμωρήθηκε, ενώ ο ίδιος βιώνει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα

Κύπρος: Έστειλε επιστολή και.. τρεις σφαίρες «διαμαρτυρίας» στον Αναστασιάδη
Μια επιστολή και τρεις σφαίρες έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο 39χρονος Γιώργος Νεοφύτου, διαμαρτυρόμενος με αυτό τον τρόπο για την αδιαφορία του κράτους στην αστυνομική βία. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης" ο Νεοφύτου διαμαρτύρεται γιατί 14 χρόνια μετά τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς κανένας δεν τιμωρήθηκε, ενώ ο ίδιος βιώνει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. 

Κλείσιμο
Όπως υποστηρίζει ο Γ. Νεοφύτου, στις 29 Ιουλίου του 1999 είχε ζητήσει από τρεις αστυνομικούς να φύγουν από τη μέση του δρόμου για να μπορέσει να περάσει. Το κατέβασαν από το αυτοκίνητο και τον μετέφεραν σε χώρο στάθμευσης όπου τον χτυπούσαν για πολύ ώρα. 

Η καταγγελία του εξετάστηκε με καθυστέρηση 11 χρόνων αλλά ουδείς τιμωρήθηκε. 

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρει: «Αυτός ο άνισος αγώνας μου στοίχησε τα καλύτερα μου χρόνια, τη διάλυση της οικογένειας μου, τη στέρηση του παιδιού μου, την απώλεια του πατέρα μου, τον κοινωνικό μου αποκλεισμό και εξευτελισμό, τη δολοφονία της προσωπικότητας μου και τον βιασμό της αξιοπρέπειας μου».

Σύμφωνα με έκθεση του ιατροσυμβουλίου, ο Γιώργος, ανέπτυξε χρόνιας μορφής μετατραυματικό σύνδρομο, με το οποίο υπάρχουν στιγμές που αισθάνεται ότι επαναβιώνει το περιστατικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης