Στην άσκηση βαριάς κακουργηματικής αλλά και πλημμεληματικής ποινικής δίωξης σε βάρος των ανηλίκων, οι οποίοι σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα επιτέθηκαν σε συνομήλικό τους στην Αγία Παρασκευή, απειλώντας τον ακόμα και για τη ζωή του, ενώ δεν δίστασαν να βιντεοσκοπήσουν τις πράξεις τους, προχώρησε η εισαγγελία.
Παράλληλα, η εισαγγελία σχημάτισε ξεχωριστή δικογραφία για τους γονείς των παιδιών για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων σε βαθμό πλημμελήματος.
Πλεον, οι ανήλικοι διώκονται για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα.
Συγκεκριμένα οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι:
- ληστεία από κοινού (κακούργημα)
- απλή σωματική βλάβη από κοινού (πλημμέλημα)
- παράνομη βία από κοινού (πλημμέλημα)
- παράβαση του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα από κοινού (πλημμέλημα)
Κλείσιμο
- φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού (πλημμέλημα).
Μετά την άσκηση της δίωξης η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή ανηλίκων ενώπιον του οποίου οι κατηγορούμενοι θα κληθούν άμεσα σε απολογία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Η NOMOS, η πιο αξιόπιστη και πλήρης βάση νομικής πληροφόρησης στην Ελλάδα, παρουσίασε τον NOMOS AI Partner, έναν ψηφιακό συνεργάτη που υποστηρίζει τον σύγχρονο νομικό για ταχύτερη έρευνα, βαθύτερη ανάλυση και πιο αποτελεσματική καθημερινή εργασία.