Καιρός: Χριστούγεννα με ζέστη και 20άρια φέτος - Πώς θα κάνουμε Πρωτοχρονιά

Καιρός: Χριστούγεννα με ζέστη και 20άρια φέτος - Πώς θα κάνουμε Πρωτοχρονιά

Λαγουβάρδος, Αρναούτογλου μιλούν στο protothema.gr - Πτώση της θερμοκρασίας λίγο πριν την Πρωτοχρονιά - Δείτε χάρτες με τις θερμοκρασίες

xristougenna-trikala
Μόνο Δεκέμβρη δεν θυμίζει ο καιρός, μόλις τέσσερις ημέρες πριν τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Ο καιρός δεν θα προβληματίσει τους ταξιδιώτες μας καθώς ο ήλιος θα κυριαρχεί στον ουράνιο θόλο, οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες, ενώ οι θερμοκρασίες αναμένονται σε άνοδο για την εποχή. 

Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν φέτος τις ημέρες των Χριστουγέννων, αφού τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι όσο πλησιάζουμε προς τις 25 του Δεκέμβρη ο υδράργυρος θα παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Ο μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, μιλώντας στο protothema, αναλύει την εξέλιξη του καιρού κατά την εορταστική περίοδο. Στην πρόγνωσή του αναφέρει ότι το σκηνικό του καιρού τα Χριστούγεννα θα είναι ηλιόλουστο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Σήμερα στην Αττική ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ ανήμερα των Χριστουγέννων θα φθάσει τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου (υψηλότερη κατά δύο με τρεις μονάδες από τα φυσιολογικά επίπεδα).

Το χειμωνιάτικο μήνα του φετινού Δεκεμβρίου οι ζεστές ημέρες είχαν μεγάλη διάρκεια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης ο καιρός θα είνα ζεστός, εξαιρώντας τη Σκανδιναβία, τη Σκωτία και τη Ρωσία. 

Η τάση του καιρού δείχνει καλές για την εποχή θερμοκρασίες μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Σάκης Αρναούτογλου: Σε άνοδο η θερμοκρασία ανήμερα των Χριστουγέννων με αρκετή ηλιοφάνεια - Τσουχτερό το κρύο νωρίς το πρωί - Προσοχή στο ολισθηρό οδόστρωμα 

Με τον καιρό να προσπαθεί να θυμίσει κάτι από Χειμώνα κυλούν τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας με τον υδράργυρο να επανέρχεται κοντά στα φυσιολογικά ή και λίγο πιο πάνω για την εποχή επίπεδα.

Ανήμερα των Χριστουγέννων οι θερμοκρασίες θα είναι καλές σε ολόκληρη τη χώρα, όπως αναφέρει στο protothema, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, με τον ίδιο να σπεύδει να υπογραμμίσει ότι τις πρωινές ώρες χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους πολίτες.

Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατεί ψύχος με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν στην κεντρική και βόρεια χώρα που σε συνδυασμό με την πάχνη που σχηματίζεται κατά τις νυχτερινές ώρες το ολισθηρό οδόστρωμα απαιτεί προσοχή για τους οδηγούς.

Ο  υδράργυρος θα τραβήξει για άλλη μια φορά την ανηφόρα για να βρεθεί τα Χριστούγεννα αλλά και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων έως και τους 20 βαθμούς τοπικά.

Κλείσιμο
Βέβαια, υπάρχει ένδειξη για πτώση του υδραργύρου από τις 27 Δεκεμβρίου, οδεύοντας προς την Πρωτοχρονιά. Τα προγνωστικά στοιχεία, αν και είναι νωρίς για να «κλειδώσουν», δείχνουν πτώση των θερμοκρασιών. 

Η θερμοκρασία ανήμερα των Χριστουγέννων

Όπως αναφέρει στο protothema ο Σάκης Αρναούτογλου, ανήμερα των Χριστουγέννων, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 με 15 βαθμούς Κελσίου στην ορεινή και βόρεια Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. 

kairos-xristougennakairos-kairos-zesti-thermokrasieskairos


Θα δούμε χιόνια; 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι χιονοπτώσεις θα είναι ασθενείς χωρίς αξιόλογες αναφορές.

Γιάννης Καλλιάνος: Ήπιος καιρός ανήμερα των Χριστουγέννων 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, αναλύοντας τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών, αναφέρει στην τελευταία πρόγνωσή του ότι ο καιρός θα είναι καλός μέχρι και την Παρασκευή με ψύχρα τις πρωινές ώρες και ζέστη το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές (στους 12 βαθμούς την Παρασκευή η θερμοκρασία στα βόρεια, στους 15 με 18 στα υπόλοιπα κεντρικά και ηπειρωτικά τμήματα), ενώ όπως υπογραμμίζει ο υδράργυρος αναμένεται να σημειώσει άνοδο μέσα στο Σαββατοκύριακο με πιο υψηλές θερμοκρασίες.

Ειδήσεις σήμερα:

«Market pass» και «Qatargate» ανοίγουν την ψαλίδα υπέρ της ΝΔ, λέει γκάλοπ της Pulse

Ομολογίες και αντιφάσεις εξετάζουν οι Αρχές για το Κάταρ-gate – Aύριο η ακρόαση Καϊλή

Κώστας Τσουρός για Ορέστη Τζιόβα: Το ευτελίζει λίγο, ακούγεται σαν να έκανε ψυχικό για τους φίλους του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης