«Μεγάλος Περίπατος»: Αλλάζουν όλα στην Πανεπιστημίου - Προχωρά η τρίτη φάση των έργων

«Μεγάλος Περίπατος»: Αλλάζουν όλα στην Πανεπιστημίου - Προχωρά η τρίτη φάση των έργων

Ο δήμαρχος Αθηναίων προανήγγειλε νέα έργα εντός του 2021 για νέα ανάπλαση της Πανεπιστημίου σε όλο το μήκος της

panepistimioy
Στην παραδοχή ότι ο Μεγάλος Περίπατος «βγήκε και δεν βγήκε» στην Πανεπιστημίου προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Ξεχάστε την Πανεπιστημίου όπως την ξέρατε. Πάμε για κάτι καινούριο», ανέφερε στο ΣΚΑΪ, τέσσερις μήνες μετά την πιλοτική εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου. Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2021, θα ξεκινήσουν νέα έργα για μία μόνιμη, μεγάλης κλίμακας, ανάπλαση της κεντρικής οδικής αρτηρίας της πρωτεύουσας, σε όλο το μήκος της, μέχρι την Ομόνοια.

Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε για ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση και για επόμενη φάση που θα περιλαμβάνει τα μόνιμα έργα, με χρόνο έναρξης μέσα στο 2021.

megalos_peripatos


«Έχω φάει πάρα πολύ μεγάλο ξύλο για τον Μεγάλο Περίπατο. Δεν σας κρύβω ότι το περίμενα», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων. Πάντως, ανέφερε ότι το βασικό συμπέρασμα από τις επικρίσεις που δέχθηκε είναι ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί Αθηναίοι που δεν έχουν παραδοθεί και που νοιάζονται για την πόλη. Ως εκ τούτου, θέλει να αξιοποιήσει αυτή τη δυναμική για να προχωρήσει η πόλη μπροστά.

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση το βάψιμο του οδοστρώματος ή να βάλεις μία ζαρντινιέρα», παραδέχθηκε, σημειώνοντας ότι επρόκειτο για πείραμα. «Έπρεπε όμως να βρούμε έναν πρόχειρο τρόπο και κυρίως προσωρινό για να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου, να ζωγραφίζεις δηλαδή πριν αρχίζεις να σκάβεις», υποστήριξε.

peripatart
Κλείσιμο


Για την προσωρινή μορφή του έργου, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Ολγας, η Πανεπιστημίου πάει λιγότερο καλά, αν και όπως υποστήριξε, «κυκλοφοριακά λειτουργεί». Στην Πανεπιστημίου ο Μεγάλος Περίπατος «βγήκε και δεν βγήκε», «αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση που μπορώ δώσω», υπογράμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

megal_per


Ειδήσεις σήμερα:

Βροχές στο βόρειο Ιόνιο - Ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα

Στη Ρωσία έδωσαν βραβείο που θύμιζε... φαλλό στη δασκάλα της χρονιάς - Δείτε βίντεο

Πανδημία - Ισραήλ: 2.445 κρούσματα και 12 θάνατοι σε 24 ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης